• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Valentina Matviyenko: Esedi korumuyoruz! Ama...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sputnik'e demeç veren Matviyenko, "Esad'ı korumuyoruz, amacımız bu değil. Biz, uluslararası hukuka ve üçüncü ülkelerin iç işlerine dışarıdan müdahale edilemeyeceğini açıkça belirten (Birleşmiş Milletler) BM Tüzüğü'ne kati şekilde uyulmasından yanayız" dedi.

"IRAK VE LİBYA ÖRNEKLERİ ORTADA"

Suriye'ye müdahalenin nelere yol açabileceğinin Irak, Libya ve diğer ülkelerdeki örneklerde görüldüğünü kaydeden Matviyenko, şu ifadeleri kullandı:

"Esed'in derhal görevi bırakmasını isteyen partnerlerimizle yaptığımız görüşmelerde şu soruyu yöneltiyoruz: "Pekala, Esed gidecek, ya sonra ne olacak?' Sonrası kaos ve uzun süren kanlı bir iç savaş. Zira siyasi geçişin hangi formatta olacağı konusunda henüz bir anlaşma yok."

"ABD, ŞAYRAT ÜSSÜNÜ VURARAK GÜÇ GÖSTERİSİ YAPTI"

Matviyenko, ABD'nin Şayrat hava üssüne düzenlediği saldırının da dış müdahale olduğunun altını çizdi. Matviyenko, "ABD, hava üssünü vurarak güç gösterisi yaptı. Hayal ürünü gerekçelerle dış müdahale girişiminde bulunuluyor. Bu, uluslararası hukukun en ağır ihlali, bunu hiçbir zaman kabullenmeyeceğiz" diye ekledi.

"RUSYA, TÜRKİYE VE İRAN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEK"

Öte yandan Suriye'de ateşkes rejiminin ihlal edildiğini ancak bunun kendileri için sürpriz olmadığını kaydeden Matviyenko, Rusya'nın Suriye'de çözümün kolay olmayacağını bildiğini ifade etti.

Ateşkesin, barışçı siyasi süreç ve Cenevre ile Astana müzakerelerinin başarısı açısından en önemli koşul olduğuna dikkat çeken Matviyenko, Suriye'deki ateşkesin garantörü olan Rusya, Türkiye ve İran'ın anlaşmanın uygulanması için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir