• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilkbaharla birlikte peşpeşe ihalelere çıkıyor. İhale tarihi belirlenen ve hazırlıkları devam eden yatırımların toplam bedeli 800 milyon lirayı buluyor. Belediye, şubat sonundan 16 Mart 2012`ye kadar altı önemli yatırımın daha ihalesini yapacak.

27 Şubat`ta İkiçeşmelik Caddesi cephe röleve projeleri için ihaleye çıkacak olan belediye, 5 Mart`ta Eşrefpaşa Hastanesi yoğun bakım ünitesi, 8 Mart`ta Ayakkabıcılar Sitesi`nden Kemalpaşa Caddesi`ne 1,4 kilometre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde bağlantı yolu, 14 Mart`ta şehir genelindeki ve köylerdeki yolların asfaltlanması, bakım ve onarımı, 15 Mart`ta Karşıyaka Dudayev Bulvarı-Mavişehir TOKİ konutları yolu ve karayolu köprüsü, 16 Mart`ta Alsancak Hocazade Camisi karşısında inşa edilecek tam otomatik katlı otopark için ihale yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi`nin ihale ilanına girmeye hazırlandığı bazı önemli yatırımlar arasında Bornova ilçesinde yeni bir ulaşım aksı olarak hizmet vermeye başlayan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi çevresindeki yeşil alanların düzenlenmesi, Narlıdere ilçesi Mithatpaşa Caddesi yol ve tretuvar yapımı, Kadifekale sur duvarlarının restorasyonu, Gaziemir ilçesindeki yeni fuar alanı da bulunuyor. Ayrıca şehre kazandırılacak uluslararası nitelikteki opera binası projesini ulusal mimari proje yarışmasıyla belirleyen belediye, cumhuriyet tarihinin opera sanatına özel bu ilk binasının uygulama projeleri için de sözleşme aşamasına geldi. İzmir trafiği için devrim niteliğinde olan Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi`nin proje ve yapım ihalesinin hazırlıkları ise bitme aşamasında. Buca ilçesi Hasanağa Bahçesi düzenlemesi için de proje hazırlandı, yapım ihalesine önümüzdeki günlerde çıkılacak. Şehrin simgelerinden Varyant`ta yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, doğal sit alanı olan Birleşmiş Milletler ve Halil Rıfatpaşa caddelerinde yapacağı çalışmalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na onay başvurdu. Şaraphane`deki eski DGM binası restorasyonunun uygulama projeleri içinse sözleşme aşamasına gelindi.

İlyas Yıldız-İLKHA