• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Arakonak beldesinde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Solhan ilçesine bağlı Arakonak beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı etkinliğe belde halkı ve çevre köylüler teveccüh gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum etkinliği, mevlidi şerif, ilahi ve ezgilerin okunmasıyla devam etti.

Etkinlikte bölge âlimlerinden Molla Sahip Korkutata ile İlahiyatçı Tahir Gündüz birer konuşma yaptı.

Hz. Peygamber ve ashabının hayatından misaller vererek, onların her konuda örnek alınması gerektiğini belirten Korkutata, "Herkes İslam'ın adaletine ve Hz. Muhammed'e muhtaçtır. Şu an dünyada zalimler tamamen şaşırmış, çok zulmediyorlar. Biz Müslümanlar da şu an mazlum konumundayız. Her yerde ölen, haksızlığa uğrayan Müslümanlardır." dedi.

Ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından konuşan Gündüz ise "Dünyaya adalet, dağıtan, hakkı yayan Müslümanların son zamanlarda sesi ve soluğu çıkmaz hale geldi. Bunun sebebi birlik ve beraberlik içinde olmamalarıdır. Tarihte ne zaman Müslümanlar bir araya geldilerse dünyaya adalet dağıttılar." ifadelerini kullandı.

Dost ve düşman herkesin Hz. Muhammed'in adalete sahip çıktığına şahitlik ettiğini sözlerine ekleyen Gündüz, "İslam düşmanları dahi Hz Muhammed'in hakkı, adaleti, güzel ahlakı hakkında hiçbir şey söyleyemiyorlar. Kâfir bir bilim adamı 'Ey Peygamber! Bugün dünya bu kadar buhran ve bunalım yaşadığı bir çağda senin getirdiğin o vahye ve o ilahi mesaja ne kadar muhtaçtır.' demiştir. Biz de başta Müslümanlar olmak üzere bütün dünyanın hiç olmadığı kadar hakka ve adalete susadığını söylüyoruz." şeklinde konuştu.

Etkinlik, Molla Nizamettin Yaçin Hoca'nın yaptığı duayla sona erdi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir