• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
"Peygamberin hayatını çocuklarımıza öğretmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından Haliliye ilçesine bağlı Derinkuyu köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Ömer Soyaslan Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, seslendirilen mevlidi şerif ve ilahilerle devam etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Molla Sinan Ünel, "Bizler ne pahasına olursa olsun ister işimizden ister evimizden feragat edip kızımıza, oğlumuza, ailemize Peygamberin hayatını öğretmeliyiz. Bugün bir evladımızın başı ya da dişi ağırsa bizim sabaha kadar uykumuz gelmez. İşte bu kadar sevdiğimiz evlatlarımızın ayette bahsettiği gibi hem kabirde hem de cehennemde yanacak, bizim şefkat dolu yüreğimiz buna nasıl dayanacak? Resulullahın tanınması için elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

İslam coğrafyasının bugün kan ağladığını, hak ve adaletin teminatının İslam'da olduğunu dile getiren Ünel, “Kur'an ve sünnet içimizdeyken ne oldu senin bu ümmetine ey Allah'ın Resulü? Hiç bu soruyu kendimize soruyor muyuz? Bu ne halimizdir, içinde yaşadığımız bu durum nedir? Yuvalarımızda ve köylerimizde huzur, mallarımızda bereket kalmamış. İslam ümmeti bugün kan ağlıyor. Filistin'e, Keşmir'e, Arakan'a, Irak'a, Suriye'ye bakın ne hale geldik. Hiç kendimize soruyor muyuz? Biz İslam ile şereflenmişken, peygamberin metodu, onun hak ve adalet anlayışı ile toplumda huzur meydana gelmişken, izzet sahibiyken ne oldu bize, neden bu hale geldik? Nerede ölen bir çocuk varsa neden Müslüman çocuğudur? Nerede bir Müslüman kanı akıyorsa neden Müslüman kanıdır? Nerede bir memleket yerle bir oluyorsa niye Müslüman memleketidir? Çünkü biz Allah ve Resulünden uzaklaştık." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan duayla etkinlik sona erdi. (Mehmet Demir-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir