• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
YYÜ Teknokent`ten Urmiye Üniversitesine ofis verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent'te Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığındaki heyet ile aralarında İran'ın Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghassemi ve İran Urmiye Üniversitesi Rektörü Prof. Rahim Hobbenaghi'nin de bulunduğu heyetle toplantı yapıldı.

Toplantının ardından İranlı heyete Rektör Battal tarafından YYÜ Teknokent'te kendilerine tahsis edilen ofisin anahtarı verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Battal, Türkiye-İran Forumu çerçevesinde İran'dan gelen heyete üniversiteyi gezdirdiklerini ifade ederek, "Teknokent'teki çalışmalar hakkında kendilerine bilgiler verildi. Teknokent'te yapılan çalışmalardan memnun kaldılar. Urmiye Üniversitesi daha önce bizden bir ofis istemişti. Biz de onlara tahsis ettiğimiz ofisin anahtarını kendilerine verdik. Onlar da bize Urmiye'de bir ofis verdiler. İnşallah en kısa sürede Urmiye'ye gidip ofisimizi teslim alacağız. İran'la ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz. Türkiye-İran Forumu'nda da bunun gerekliliğini gördük. Zaten halihazırda Urmiye Üniversitesi ile uluslararası düzeyde çeşitli etkinliklerimiz var. Teknokent'imiz bu açıdan da çok önemlidir." dedi.

YYÜ Teknokent A. Ş. Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ise Türkiye ile İran arasındaki dostane ilişkilerin devam etmesi ve hedeflenen ticaret hacmine ulaşılmasında Teknokent'in önemli bir rol oynayacağına değinerek, "Şu an iki İranlı firma ile anlaşma yaptık. Bir firma ile de anlaşmaya varmak üzereyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir