• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
Mardin`de `Kariyer Günleri` etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de geleneksel hale getirilen 3'üncü "Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi. Nusaybin Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Yüksek Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Yavuz Dinç, öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğiyle okulun sosyal, sportif ve akademik başarısını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda çeşitli etkinlik ve programların yapıldığını anlatan Dinç, Kariyer Günleri'nin öğrencilere ciddi katkılar sunacağını düşündüklerini belirtti.

Kariyer planlamasının önemine değinen Dinç, "Başarının sırrı çeşitli şekilde dillendirilebilir.  Hayatta şans diye bir kelimenin olduğunu düşünürsek bana göre şans fırsatlara hazırlıklı yakalanmaktır. Fırsat kaçtıktan, zaman geçtikten sonra durumun telafisi yoktur. Bugünkü durumumuz dünkü tercihlerimiz, bugünkü tercihlerimiz ise yarınki durumumuz olacaktır." dedi.

Öğretim Görevlisi Mehmet Celal Gültekin ise öğrencilerin meslek gruplarını kâğıt üzerinde değil yüz yüze gelerek tanımasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin ayrıca merak ettikleri soruların da sorulma imkânını yakaladıklarını sözlerine ekleyen Gültekin, etkinliklerin süreceği bilgisini verdi.

Topluluk Başkanı Hülya Kırhan da bu tür etkinliklerin öğrencilerin kendi kariyer planlamalarını yapmalarında yol gösterici bir etkiye sahip olması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Soru-cevap şeklinde devam eden etkinliğe öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (M. Salih Keskin-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir