• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
ABD`nin eski güvenlik danışmanına Türkiye ve Rusya soruşturması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Flynn`in 2014 yılında ordudan emekli olduğunda Pentagon`ın onayı olmadan yabancı hükümet kaynaklı para kabul etmemesi yönünde yetkililerce uyarıldığı ortaya çıktı. Böyle bir uyarının yapıldığına ilişkin bilginin yer aldığı belgeler, Temsilciler Meclisi Denetim Komisyonu`nun en kıdemli Demokrat üyesi Elijah Cummings tarafından açıklandı. Amerikan kara kuvvetlerinde eski bir korgeneral ve Savunma İstihbarat Ajansı`nın da eski şefi olan Flynn'ın ordudaki görevi sona erdikten sonra Rus devlet destekli RT televizyonu ve Türkiye hükümetiyle bağlantı içinde olan, sahibinin Türkiyeli olduğu belirtilen bir şirket dahil yabancı çıkarlar yararına yürüttüğü çalışmalardan dolayı on binlerce doları bulan ücretler aldığı iddia ediliyor.

CUMMINGS: SORUŞTURMA AÇILDI

Demokrat Kongre üyesi Cummings, Pentagon`da Flynn hakkında yeni soruşturmanın açıldığını da duyurdu. Pentagon müfettişlerince açılan soruşturmada, bu ödemelerin yabancı hükümetlerden gelen para kapsamına girip girmediği ve Flynn`in bunlar hakkında askeri yetkililere usüle uygun şekilde bilgi verip vermediği araştırılıyor.

Temsilciler Meclisi Hükümet Denetleme Komitesi eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli General Michael Flynn'in Rus televizyon kanalından para aldığı iddialarına ilişkin belgeleri yayınladı. Cummings tarafından yapılan bir açıklama ile basına duyurulan belgelerde, Savunma Bakanlığı Başdenetçisinin de Flynn'e nisan ayı başında bir soruşturma açtığı belirtildi.

Cummings açıklamasında, "Bu belgeler, General Flynn'in Pentagon tarafından uyarılmasına rağmen yabancı kaynaklardan aldığı parayı neden sakladığı konusunda ciddi sorunlara yol açıyor. Soruşturmayı tamamlamak için bir sonraki adımımız Beyaz Saray'dan talep ettiğimiz belgeleri almak. Savunma Bakanlığına tasnif dışı olan belgeleri bizimle paylaşmasından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir