• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
İnşaat kazısında bulunan cesedin Rus generale ait olduğu ileri sürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ardahan'da apartman inşaatı için temel kazısı yapılırken üzerinde haç işaretleri bulunan bir tabutun içerisinde bir ceset bulundu. Tabutun içinde bulunan cesedin Rus generale ait olduğu ileri sürüldü.

“Rus generalin tabutu bulundu” haberinin kentte yayması üzerine yüzlerce kişi görmek için inşaat alanına akın etti. Öte yandan tabutu bulunan Rus generalle ilgili ise çeşitli iddialar var.

Kentin Karagöl Mahallesi`nde iş makinesiyle temel kazısı yapılırken, üzerinde hac işareti olan bir tabut bulunmasının ardından inşaat çalışanlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen polis kazı alanının etrafında güvenlik önlemleri aldı. Kazı yerine gelen Kars Müze Müdürlüğü ekipleri, sahada inceleme başlattı. Toprak altındaki tabutu çıkaran yetkililer, içerisinde bir Rus generaline ait olduğu söylenen iskelet, çürümeye yüz tutan bot ve palto olduğunu söyledi.

Rus Tümgeneral Vasiliy Geyman'a (1877-1878) ait olabileceği düşünülen cesedin üzerindeki giysilerinin saç ve sakalının bozulmaması dikkatlerden kaçmadı. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'na general olarak katılan Geyman, 13 Nisan 1878'de Kars'ta vebadan ölmüştü. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir