• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
BATMAN-Stratejik Plan çerçevesinde her hafta firma ziyaretleri yapan Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO) Batman`da elektronik ev gereçleri üretimi ve ihracatı yapan Lider Savio firmasını ziyaret etti. Saat 11.30`da gerçekleşen ziyarete BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, yönetim kurulu üyeleri, KOSGEB Yetkilisi Evren Arıkan, KGF (Kredi Garanti Fonu) Şube Başkanı İzzettin Yavuz, ABİGEM Yetkilisi Harun İpekyüz ve ABİGEM CEO`su John Toner katıldı.
 
BATSO yetkililerine ve basın mensuplarına fabrikayı gezdiren Lider Savio firması Genel Müdürü Can Zorlu, yetkililere çalışmaları ve üretimleri hakkında bilgi verdiler.
 
Firma Genel Müdürü Can Zorlu, aylık 60 bin parça üretim yaptıklarını ve fabrikalarında 67 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti. Zorlu, fabrikanın henüz yeni açıldığını ilerleyen zamanlarda daha da büyüyeceklerini belirtti.
Zorlu "Fabrikamız 3 bin m2 alana kurulu hedefimiz 8 bin m2 ye çıkarmak, 67 kişiyi istihdam ediyoruz. Bu sayıyı 200- 300 kişiye çıkartmak istiyoruz. Plastiklerimiz burada üretiliyor. Şuan da kettle, blender, saç kurutma makinesi ve elektrikli şofben üretiyoruz. Planlarımız arasında mini fırın ve elektrikli süpürge üretmek var. Avusturya, zaman zaman Rusya ve Arap ülkelerine ihracat yapıyoruz. Zaman zaman her markanın üretimini yapıyoruz. Tüm çalışanlarımız Batmanlı. Batman`da yetişmiş eleman yok ama biz işi öğretip başka şehirlerimizde transfer edecek dereceye getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
Ziyaret sırasından konuşan Osman Nasıroğlu, böyle ziyaretlerle firmaların eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını ve destek için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını böyle güzel bir fabrika açtıkları için firma sahiplerine teşekkür ederek Batman Halkının yerli üretim yapan firmalara sahip çıkmasını ve alışverişlerinin yerli üretim yapanlardan yapılmasını istediği belirtti.
Son olarak ABİGEM, KOSGEB ve KGF (Kredi Garanti Fonu) yetkilileri destekleri hakkında bilgi verdiler.
(Halid Coşkun-İLKHA)