• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Özalp ve Alaköy`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Tuşba ilçesine bağlı Alaköy Mahallesi ve Özalp ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Alaköy Mahallesi'ndeki program Ahmet Beyar'ın Kur'an-ı Kerim  tilavetiyle başladı, Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Okunan mevlidin ardından, Ömer Faruk Arslan bir konuşma yaptı. Irak'ta Nur adında bir kadının bütün dünya Müslümanlarına yazdığı mektubu anımsatan Arslan, Müslüman ülkelerinde yaşanan zulümlerin sebebini, ülke liderlerinin adaletsizliğine bağladı.

Arslan, "Bugün ağlayanlar niye sadece Müslüman anneleridir? Bugün TV'lerde boynu bükük ağlayan çocuklar kimin çocuklarıdır? Bunların hepsi Müslümanların çocukları değil midir? Suriye'yi görmüyor muyuz? Irak'ta neler olduğunu bilmiyor muyuz? Bu yaşanan zulümler Müslümanlar için zillet olarak yeter değil mi? Denizlerin kıyılarına vuran Aylan Bebek kimin çocuğuydu? Bugün Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde bir tane köpek öldürülse dünyayı ayağa kaldırırlar. Ama maalesef köpek değil insanlar öldürülüyor Avrupa buna sessiz kalıyor. Müslümanlar da bu duruma kör ve dinsiz kesilmiş. Ölenler hayvanlar değildir, Müslümanlardır. Bu yaşanan zulümlerin tek sebebi dünya Müslüman liderlerinin adaletli olmamasından kaynaklanmaktadır. Eğer onlar Resulullahın adaletinden payidar olsalar denizlerin kıyısına ne Aylan bebeğin cansız bedeni vururdu, ne de Irak ve Suriye'de her gün gördüğümüz manzaralar olabilirdi." dedi.

Program, yapılan konuşmaların ardından kız çocukların seslendirdiği şiir ve ezgilerle sona erdi.

Özalp'te coşkulu Kutlu Doğum etkinliği

Kutlu Doğum etkinliğinin ikinci adresi olan Özalp'te Kutlu Doğum etkinliği coşkulu bir şekilde sürdü.

Etkinlik, Mülazım Alpata'nın Kur'an-ı Kerim'in tilavetinin ardından Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Samet Dursun'un okuduğu mevlidin ardından Eğitimci-Yazar Levent Dalgın, bir konuşma yaptı. Dalgın, İslam'dan uzak yaşayan çocukların cahiliye dönemini yaşadığına dikkat çekti.

Dalgın, "Cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Bugün de buna benzer bir cahiliye dönemi yaşanıyor. O gün kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı, bugün de İslam ahlakından uzak bir şekilde yetiştirdiğimiz çocuklarımızı diri diri gömüyoruz. Bugün bir kız çocuğu bir kot pantolon giyip çıktığı zaman bu çocuk hem dünyasını, hem de ahiretini yakmıyor mu? Bugün İnternet kafeleri, okey salonları, bilardo ve ya kumarhaneleri dolduran gençler kimin çocuklarıdır? Bunlar bizim çocuklarımız değil mi? Bunlar Amerika'dan ve yahut Rusya'dan gelmedi. Bizi İslam'dan, Hz Muhammed'ten ve onunla gelen Kur'an-ı Kerim'den ayırmaya çalışanlara karşı uyanık olalım." şeklinde konuştu.

Etkinlikler, okunan duaların ardından son buldu. (İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir