• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Lise öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Öz Temel Kayapınar Lise öğrencileri Cigerxwin Kültür merkezinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav)" temalı Kutlu Doğum programı düzenledi.

Programa, Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, Kayapınar il Müftüsü M. Sırrı Şık, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tekdemir, ilahiyatçı Yazar Yunus Emiroğlu, STK temsilcileri, okul müdürleri, velililer ve öğrenciler katıldı.

Yasin Kırdemir'in Kur'an- Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi sanatçısı Bilal Dalkılıç ve Mahfuz Aytekin`in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdür Sedat Yakar, ümmet olarak Hz. Muhammed'i tanıma anlama, yaşama ve yaşatma sorumluluğuyla mükellef olduklarını ve onu anma ve anlama idrakiyle okul olarak böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan ilahiyatçı-Yazar Yunus Emiroğlu, insanların Hz. Muhammed'i hayatını örnek alarak yaşamaları gerektiğini söyledi.

Emiroğlu,"Biz Peygamberi hayatımıza yansıtmamız gerekiyor.  Sosyal, aile, eğitim ve günlük hayatımızın tamamında son nefesimizi verinceye kadar bizim rehberimiz, önderimiz, kılavuzum o dur.  O`na benzemeli O`nun gibi olmalı ve yaşamalıyız. Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu Türkiye'de dünyanın çeşitli beldelerinde Efendimizi anmak ve anlamak için etkinlikleri düzenliyor. Her yıl onun başka bir yönüne bir başka noktada dikkat etmeye çalışıyoruz. Bu yıl Diyanet işleri Başkanlığımız  'Güven Toplumu' temasını işliyor. Peygamber Sevdalıları Platformu 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)  temasını işliyor. Elbette onun her yönüne ihtiyacımız var.” dedi.

İnsanlık âleminde güvenin zedelendiğini, hak ve adaletin olmadığına değinen Emiroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"İslam Âlemine genel itibarıyla baktığımızda hatta insanlık âlemine baktığımızda hakikaten güven zedelenmiş Hak ve Adalet bu diyarları terk edeli çok olmuş. Özellikle İslam coğrafyasında yanı başımızda Suriye'de, Irak'  ta Afganistan'da Yemen'de insanlar açlıktan kırılıyor.  İnsanlar bombalarla kimyasal silahlarla katlediliyor. Bunların temel sebebi nedir acaba? Eğer emniyet, güven, hak ve adalet tesis edilebilmiş olabilseydi toplumlara olsaydı herhalde böyle olmazdı. Maalesef hak ve batıl mücadelesi hiç durmadı ve durmayacakta."

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Emiroğlu, "Fertçilik tehlikesine karşı uyanık olun. Batının bizi şu anda kitle iletişim araçlarıyla bizi evlerimize, bilgisayarlara cep telefonlarına hapsetti, beyinlerimiz uyuştu, kafamızı kaldırıp ya bu evde kim yaşıyor diye bazen diyemiyoruz. Ne oluyoruz Allah aşkına bunları bilinçli kullanalım. Biliniz ki güç ve kuvvet birlikte olmaktadır.  Biliniz ki eğer bir ağınız olursa o kadar kontrolünüz güçlü olur tek başımıza bir yere varamayız. Üstat ne diyor? "Şahsın dehası şahsı manevinin dehası karşısında yenilmeye mahkûmdur." şeklinde konuştu.

İslam`ın güven esasını ele alan Kayapınar il Müftüsü Mehmet Sırrı Şık ise "Eğer Peygamber Efendimize iman ettiğimiz gibi güveniyor olsaydık birbirimize, Müslüman kimliğimizle başka önderlerin, başka rehberlerin insanların arkasından gider miydik? Onun için imanımıza biz güvenmemiz lazım, imanımıza güvenmediğimiz müddetçe başkalarına da güven verme şansımızı da yitiririz maalesef bu da Müslümanların çöküşüdür olur.” diyerek Müslümanlara uyarılarda bulundu. (Emrah Deniz-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir