• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
"İslam dünyasına açılın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Dayanışmaya Umut Yolu Topluluğu tarafından ''Çağdaş İslam Dünyası, Problemler ve Çözüm Yolları" konferansı verildi.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferans Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferansın açılışın konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir yaptı.

Konferansta öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, genelde İslam dünyası denildiğinde büyük ölçüde Ortadoğu merkezli düşünüldüğünü, ancak İslam coğrafyasının yaklaşık üç kıtaya yayılmış, çok geniş ve kesintisiz bir coğrafyaya yayıldığını ifade etti.

Öğrencilere İslam dünyasına açılmalarını tavsiye eden Kırbaşoğlu, “Atlas Okyanus kenarından Fas dediğimiz ama doğru adı Mağrip olan ülkeden cebinizde bir kuruş, üzerinizde bir elbise dahi olmasa ‘selamünaleyküm, aleykümselam` diyerek Endonezya`ya kadar HİÇ aç kalmadan, soğukta kalmadan yerinize varabilirsiniz. Böyle muhteşem bir medeniyet mirasına sahibiz. Fakat bu medeniyet mirası bizimle tanışmayı onların da bizimle tanışmasını bekliyor. Öğrencilerimizi acilen hangi meslekten olursa olsun İslam dünyasına açılmaları ve oradaki kardeşleriyle tanışmak için ilk adımları atmalarını tavsiye ediyorum.”dedi.

İslam dünyasıyla çok güçlü duygusal bağlarımız olduğunu belirten Kırbaşoğlu, siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve etnik pek çok açıdan genel bilgiler vererek, Türkiye`nin İslam dünyasıyla ilişkilerinde sivil insiyatif olarak özellikle entelektüel düzlemde yapılabilecekler, bu ilişkileri geliştirmenin önündeki engeller ve bu engelleri aşmak için atılması gereken adımlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir