• DOLAR 32.5
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2494.013
  • ...
Öğrenciler obeziteye dur demek için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek Toplum Sağlığı Merkezi tarafından çağın en büyük hastalığı olarak kabul edilen obeziteye dikkat çekerek, farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Siverek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Üçgen Parkın yanında başlayan yürüyüş sırasında obeziteye dikkat çeken dövizler taşınarak, çeşitli sloganlar atıldı. Mustafa Remzi Bucak Caddesinden, Mehmetçik İlkokuluna kadar yürüyen grup geri dönerek yürüyüşünü

Üçgen Park yanındaki tören alanında okunan basın açıklaması ile sonlandırdı.

Siverek Toplum Sağlığı Merkezi görevli Dr Ahmet Yiğitbay tarafından okunan basın açıklamasında, fiziksel aktivitelerin sağlık açısından yararlarının giderek anlaşılmaya başladığına dikkat çekildi. Düzenli fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Yiğitbay, “Bu tür fiziksel aktiviteler sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra günümüz hastalıkları olarak kabul edilen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı bilinmektedir” dedi.

Siverek Toplum Sağlığı Merkezi görevli Diyetisyen Hamza Kurç ise bugün 30 dakika yürüyüş yaparak yaklaşık 170 kalori yaktıklarını belirterek, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulamaları kapsamında Toplum Sağlık Merkezimiz ve Siverek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katılımıyla farkındalık oluşturmak için Üçgen Park`tan Mehmetçik İlkokuluna kadar yürüdük. Bu fiziksel aktivitemizin farkındalığını artırmak için halkımızı her gün yarım saat, 40 dakika yürüyüşe davet ediyorum. Yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir