• DOLAR 32.509
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2497.107
  • ...
15 Temmuz süreci tablolarla anlatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da Yeşilay Şanlıurfa Şubesinin girişimleriyle bir araya gelen bir grup ressam, ‘Resim Sanatı ile 15 Temmuz Süreci` isimli proje 15 Temmuz darbe sürecini anlatmaya çalışacak. Bu kapsamda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna`yı ziyaret eden ressamlar, proje hakkında bilgi verdi.

‘Resim Sanatı ile 15 Temmuz Süreci` adı verilen proje hakkında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna`ya bilgi veren Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, projenin genel amacının milli ve manevi duyguların sanat yoluyla ifade edilmesi, özel amacının ise 15 Temmuz sürecinde Türkiye`nin verdiği milli mücadeleyi resim sanatı yoluyla aktarmak olduğunu söyledi.

Çelik, projeyi şöyle anlattı:  "Amacımız ülke olarak verdiğimiz bu mücadeleyi resim sanatı yoluyla nesilden nesile aktarmak ve bu duruşu sanat yoluyla tüm dünyaya bir kez daha duyurmaktır. Projemiz kapsamında kendini resim sanatında ispat etmiş 20 ressam ile bir resim çalıştayı düzenleyip bu çalıştay neticesinde ortaya çıkan resimlerle bir sergi düzenlemektir. Bu sayede gerek ulusal gerekse uluslararası arenada resim sanatı yoluyla Şanlıurfa ve 15 Temmuz süreci ifade edilmiş olacaktır."

Vali Tuna ise gelecek nesillere aktarılması gereken çok önemli bir süreç olan 15 Temmuz`un sanat yoluyla aktarılmasının etkili bir yol olduğunu belirterek başarılar diledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir