• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Suriyeliler İçin 12 Bin Kişilik Konteyner Kent
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriyeli misafirler için konteyner kent kurma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Vali Yusuf Odabaş, "315 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak konteyner kentte, alt ve üst yapı çalışmaları sürüyor. 12 bin kişinin misafir edilebileceği alanda 2 bin konteynerin kurulması planlanmakta." dedi.

Konteyner alanında elektrik, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının yapıldığını ifade eden Odabaş, "Suriyeli misafirlerin rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri için sağlık merkezi, okul ve spor tesisleri kurulacak. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bayanlara yönelik eğitici kurslar düzenlenecek. Bu alan içerisinde okul, sosyal donatılar, cami, sağlık ocağı, spor tesisleri ve bir de ticaret merkezi kurulacak. İbadet için de bin kişilik cami yapılacak. Alt yapı çalışmalarının mart ayı ortasında tamamlanması düşünülüyor.” açıklamasını yaptı.

Vali Odabaş ve beraberindeki heyet konteyner kentteki incelemelerinin ardından Öncüpınar Mülki İdare Amirliği`ne geçerek, burada konteyner kentle ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir