• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Şanlıurfalı STK`lar yeni bir yardım kampanyası başlatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 6 yıldır Suriyeli mağdurlara yardım ulaştıran Şanlıurfa`da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşların kurduğu Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Şanlıurfa Valisini ziyaret etti. Ziyarete İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, İnsani Yardım Platformu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Mert, Şanlıurfa YAR-DER Başkanı Mahmut Çelik ve yönetim kurulundan İsmail Karadal, Rabia Platformu Başkanı Adil Saraç, Kalem Der Başkanı Yönetim Kurulundan Abdullah Göçmez, ŞANİM-DER Başkanı Abdurrahman Kırıkçı katıldı.

Ziyarette yaklaşan Ramazan ayıyla birlikte yeni bir yardım kampanyası düzenlemeye hazırlandıklarını belirten İnsani Yardım Platformu, bu konuda destek beklediklerini iletti.

Mazlum Suriye halkı için yapılacak her türlü yardım kampanyasına destek vereceklerini belirten Vali Tuna,  "Devletimizin, yerel yönetimlerimizin ve kuruluşlarımızın değişik alanlarda çalışmaları var. Sadece gıda ve barınma ihtiyaçları noktasında değil sosyal ihtiyaçları da kapsayan çok yönlü bir destek verilmeye çalışılıyor. Bir taraftan da temel ihtiyaçların sürdürülebilir bir şekilde karşılanması da önem arz ediyor. Bu kapsamda Ramazan öncesi yine STK`larımızın oluşturduğu platformla Valiliğimizin de işin içinde olacağı yeni bir kampanyaya başlayacağız. Sınır ötesine de devletimizin Kızılay gibi kuruluşları eliyle belki yardımları ulaştıracağız. Belediyelerimiz de bu güne kadar kampanyalara çok ciddi katkılar yaptılar, bundan sonra da İnşallah yapacaklar diye düşünüyoruz. El birliğiyle ufak ufak toplanan bu yardımlar büyük bir yarayı saracaktır. İnsani Yardım Platformuna, üye STK`larımıza ve bu işe gönül veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Osman Gerem ise verdiği desteklerden dolayı Vali Güngör Azim Tuna`ya teşekkür etti.

Buluşmanın sonunda ise kampanyalarına verdiği desteklerden dolayı Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna`ya İnsani Yardım Platformu tarafından teşekkür plaketi verildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir