• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...
Diyarbakır 30 Nisan`a hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır`da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, pazar günü Newroz Parkı Miting Alanı`nda düzenlenecek olan, "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum Mevlidi hakkında bilgilendirmede bulunundu.

Düzenlenecek olan Kutlu Doğum Mevlidi hakkında bilgilendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, 30 Nisan 2017 Pazar günü Diyarbakır başta olmak üzere platform olarak, 8 merkezde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştireceklerini belirtti.

Oğraş, Diyarbakır`da düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğinin ana temasının, Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) olduğunu hatırlatarak bu çerçevede vahdet ve kardeşlik konusunu işleyeceklerini belirtti.

Oğraş, Türkiye genelinde şu ana kadar 185 merkezde Kutlu Doğum etkinliklerini düzenlediklerini belirterek, “Bunların içerisinde il, ilçe ve köy merkezleri bulunmaktadır. Peygamber sevdalıları Platformu tarafından bu yıl kutlu doğum etkinliklerinde 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' adlı tema islenmektedir. Bu yıl platform eğitim komisyonu tarafından hazırlanan ve bir milyonu askın siyer kitabı, etkinlik yaptığımız tüm merkezlerde hediye olarak evlere dağıtılmaktadır” dedi.

Oğraş “O`nu oku, O`nu yaşa” sloganıyla her yıl Kutlu Doğum Siyer Sınavını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak , “Her yıl yaptığımız faaliyetlerden biri de Kutlu Doğum siyer sınavıdır. 2017 da Türkiye geneli iki yüz bin peygamber sevdalısı başvuru yaptı. Sınav sonucunda 28 kişiye umre ödülü ve çeşitli ödüller olmak üzere 1200 adet ödül aldı. 'O'nu oku O'nu yaşa' sloganıyla yaptığımız sınav, Peygamber Efendimizin hayatını topluma okutma ve yaşatma amacı güdülmektedir Bu hafta sonu cumartesi günü 23 merkezde etkinli olacak. Bunların içerisinde Adana, Muş, Bitlis, Tokat, Çorlu gibi illerimiz mevcuttur.” açıklamasını yaptı.

Oğraş, pazar günü Diyarbakır ve Ankara başta olmak üzere Van, Bursa, Isparta, Aksaray ve Ağrı`nın da içinde bulunduğu 8 merkezde Kutlu Doğum etkinliğini düzenleyeceklerin dile getirdi.

Düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliklerine halkı davet eden Oğraş, “Bildiğiniz gibi geçen hafta sonu Batman'da bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte yüzbinlerce Peygamber aşığı bir araya geldi. Bu etkinlikte emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Batman`ın Peygamber sevgisini kutluyorum. Her yıl yüzbinlerce Peygamber sevdalısının katıldığı merkezlerden biriside Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğidir. Bu etkinlik için hazırlıklar uzun bir zamandan beri devam etmekteydi. Artık sonuna doğru gelindi. Her eve bir siyer kitabı kampanyası çerçevesinde Diyarbakır`da 150 bin adet siyer kitabı hediye olarak dağıtılacak. El ilan ile birlikte Diyarbakır halkı etkinliğe davet edilecek. Her yıl olduğu gibi yurt dışından ve yurt içinden misafirlerimiz olacaktır. Bu yıl platform tarafından hazırlanan ve on maddeden oluşan ‘Hak ve adalet` konulu mesaj okunacaktır. Hak ve adaletin tesisi, Müslümanların arasındaki kardeşliğin pekişmesi, vahdetin oluşması için İslam âlemine çağrı yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

30 Nisan'da düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğinin program akışıyla ilgili de bilgi veren Oğraş, "Etkinlik Kur'an tilavetiyle başlayacak. Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ve İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Beşir Şimşek hocalarımız günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapacak. Yine Özlem Ajansın birbirinden değerli sanatçıları olmakla birlikte sanatçı Ender Tekin de ilahiler seslendirecek. Etkinlikte mevlit, şiir gibi dinletiler olacak. Ulu Cami İmam Hatibi Osman Yağmur'un duasıyla son bulacak.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Pazar günü Newroz Parkı Miting alanında Saat 13.00`de düzenlenecek etkinliğe 22 noktadan dolmuş ve 10 noktadan da Büyükşehir Belediyesince ücretsiz otobüslerle ulaşım sağlanacağı bildirildi. (Abdurrahman Tetik, Hüseyin Temel-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir