• DOLAR 32.475
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2478.545
  • ...
PYD kontrolündeki karakollar tahrip edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PYD tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki sınırda bulunan Şenyurt (Dirbêsîyê) Mahallesi'ndeki Karatepe, Haznedar ile Akdoğan (Eradê) karakollarına yönelik eş zamanlı havanlı saldırılara TSK tarafından tanklarla karşılık verildi.

Suriye tarafında PYD kontrolündeki karakolların tahrip edildiği belirtildi.

Dün PYD tarafından karakollara yapılan eş zamanlı saldırının ardından sınırdaki güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. Sınıra tank konuşlandırılmasına ağırlık verildiği öğrenildi.

Saldırı esnasında Türkiye tarafında bulunan sınır köylerinde ani bir panik yaşandığı ve bazı köylülerin güvenlik nedeniyle geçici olarak evlerini terk ettikleri bildirildi.

Sınır köylerinde ikamet eden vatandaşlar, dün yaşanan olayı şu şekilde anlattı: "Dün aniden patlama sesleri geldi, evlerimiz sarsıldı. Dışarıya çıktığımızda toz bulutu oluştu ve askerler mevzi almak için sağa sola kaçışıyorlardı. Sonradan Suriye tarafından saldırı olduğunu anladık. Daha sonra askerler de tanklarla karşılık verdi. PYD'nin saldırı düzenlediği karakolların yerle bir edildiğini gördük. Şu an itibariye sakin ama askerler herhangi bir saldırıya karşı sınıra tankları yığmış, tetikte bekliyor. Dün yaşanan panik nedeniyle evlerini terk edenler ise tekrar evlerine döndüler."

Hatırlanacağı üzere, dün PYD tarafından gerçekleştirilen havanlı saldırılarda 3 asker hafif şekilde yaralanmıştı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir