• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
"Erçek Gölü ve flamingolar koruma altına alınacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İlçe Müftüsü Sacit Emir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Sert ve kurum müdürleriyle birlikte ilçeye bağlı kırsal mahallelerde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Kaymaklı ve Değirmenarkı İlkokulunu gezen Öztürk, sıkıntılarla ilgili öğretmen ve muhtardan bilgi aldı. Ziyaretleri sırasında minik öğrencilerle sohbet eden Öztürk, onlara kırtasiye malzemesi ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Daha sonra beraberindeki heyetle Erçek Mahallesi'ne geçen Öztürk, burada yapımı devam eden Erçek Yaşam Merkezi'ni gezdi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Öztürk, Erçek Yaşam Merkezi'nin mayıs ayında açılışının gerçekleşeceği müjdesini vererek, "Merkezimizde çalışmalar bitme aşamasına geldi. İçerisinde kütüphane, bilgisayar sınıfı, çocuk oyun odası, fitness salonu, satranç salonu, çok amaçlı tiyatro salonu başta olmak üzere 11 atölye bulunuyor. Burada hem kadınlarımız hem gençlerimiz hem de çocuklarımız hizmet alacak. Bir yandan kurs görecek olan vatandaşlarımız bir yandan da spor yapacaklar. Mayıs ayında açılışını gerçekleştireceğimiz bu merkezimizden çevre mahallelerdeki vatandaşlarımız da faydalanabilecektir." dedi.

Mehmetçik İlkokulu öğrencileri için yapımı süren çok amaçlı spor salonunun bitme aşamasına geldiğini belirten Öztürk, mahalleye yönelik çocuk parkı ve anaokulu projelerinin de olduğuna değinerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Yine Mehmetçik İlkokulu bahçesinde yapımı devam eden çok amaçlı spor salonumuz da bitme aşamasına geldi. Bunun yanında yine okul bahçesine çok kapsamlı bir çocuk parkı ve bir anaokulu projemiz var. Bunların temelleri de mayıs ayında atılacak. Bu projenin de temeli mayıs ayında atılacak. Yine Erçek Lisesi bahçesinde bölgenin ihtiyacını karşılayacak şekilde bir kapalı spor salonu temeli atılacak. İnşallah 2018 yılında bu spor salonumuz hizmete açılacak. Bunun yanında okul bahçelerimiz asfaltlanacak. Erçek ve çevre mahallelerde yatırımlarımız devam edecektir."

Erçek Gölü'ndeki kuş popülasyonuyla ilgili de bir açıklama yapan Öztürk, "Erçek Gölü Van ve Türkiye için önemli. Gerek flamingolar gerekse Erçek Gölü koruma altına alınacak ve daha önce yapılan festival daha geniş kesimlere hitap edilecek şekilde devam edecektir." diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir