• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da Kutlu Doğum etkinlikleri yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Batman İl Müftülüğü tarafından kadınlara, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da gençlere yönelik "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temalı etkinlikler yapıldı.

Müftülük tarafından kadınlara yönelik Kültür Merkezi Konferans Salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İl Müftüsü Turgut Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ve kadınlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Erhan, "Kız çocukların diri diri toprağa gömüldüğü bir cehaletten, anaların baş tacı olduğu, cennetin dahi anaların ayağının altına serildiği muazzam bir medeniyet çıkaran Hz. Muhammed Mustafa'ya sonsuz salat ve selam olsun. Gelecek olan yeni neslin, geleceğimizin Allah'a ve Resulüne bağlı, dinine bağlı, vatanını seven, yaşantılarıyla, yaşam tarzlarıyla, insani ilişkileriyle, ahlakıyla Muhammed-ül Emîn'i örnek ve rehber edinen bir nesil yetiştirmek için çok çaba sarf etmelisiniz." dedi.

Konuk olarak davet edilen Akbulut ise şunları söyledi: "Emin Peygamberin ümmeti olarak bizler kendimizi ona layık bir ümmet haline getirmeliyiz. Hz. Peygamber'in özü sözü birdi. Kimsenin arkasından konuşmaz, sözleri ve tavırlarıyla insanlara eziyet vermez, zulmetmezdi. Ondan güven, doğruluk, emniyet, iyilik, güzellik peyda olurdu. Bütün bu özellikleriyle bizlere örnek olmuştur. Onun yolunu takip edip onun izinden gitmek özellikle içinde yaşadığımız bu zaman diliminde, güvenin azaldığı, hoşgörünün yok olduğu, insanlığın sadakat konusunda sınıfta kaldığı şu dönemde tüm insanlığa son derece elzem bir ihtiyaçtır."

Konuşmaların ardından ilahi ve kaside seslendirilerek, güven konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Bir diğer etkinlik ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Gençlik Merkezi'nde yapıldı. İl Müftüsü Turgut Erhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren ve Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran'ın katılımıyla gerçekleşen programda Erhan, gençlere "Hz. Peygamber (sav) ve Güven Toplumu" konulu konferans verdi.

Program seslendirilen ilahi ve kasidelerle son buldu. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir