• DOLAR 32.52
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2422.036
  • ...
FETÖ`nün emniyet arşivi ele geçirildi KRİPTOLAR DEŞİFRE OLDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmut Bulut - Doğruhaber

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Türkiye genelinde 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, dün akşam itibariyle 72 ilde bin 120 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda örgütün Emniyet'teki gizli arşivi ele geçirildi ve kripto emniyetçiler tespit edildi. MİT tarafından gerçekleştirilen son operasyonun Bylock'un deşifresi kadar önemli olduğu belirtiliyor. MİT bu operasyonda 'HUMINT' yöntemiyle kripto FETÖ'cüleri saptadı. HUMINT (Human Intelligence),  "Sahadaki bir insandan elde edilen istihbarat" şeklinde tanımlanıyor.

4 BİN 900 ŞÜPHELİ

İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalarda, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişiyi tespit ettiği öğrenildi. Başsavcılık`ın 4 bin 900 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verdiği öğrenildi. Bu şüphelilerden bin 448'inin cezaevinde bulunduğu, bir kısmının ise yurt dışına kaçtığı belirtildi. Türkiye'de bulunduğu belirlenen FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içindeki elemanlarına yönelik ise dün sabah erken saatlerde operasyon yapıldığı belirtildi. 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, şu ana kadar 72 ilde bin 120 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 72 İLDE 1009 MAHREM İMAM GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Soylu ise emniyet teşkilatındaki "mahrem" imamlara yönelik düzenlenen operasyona ilişkin dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır." dedi. Soylu, Türkiye genelinde Ankara merkezli FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki "mahrem" imamlarına yönelik başlatılan operasyonlara ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Bu sabah Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz operasyon çerçevesinde, emniyetimize sızmış, emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına 'mahrem imamlar' dediğimiz, neredeyse alternatif emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan, bu konuda kendi gündemini, taleplerini ve iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkarmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı, bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır."

İSTANBUL'DA ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Operasyon kapsamında İstanbul'da da emniyet teşkilatındaki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 390 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan yaklaşık 2 bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. 417 adreste eş zamanlı yapılan aramalarda 172 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, 218 kişinin aranmasına devam ediliyor.  Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor.      

İZMİR`DE 76, VAN`DA 5 GÖZALTI

Dün sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, İzmir'de şu ana kadar 76 kişi gözaltına alındı. Van'da başlatılan operasyon kapsamında 5 polis memuru gözaltına alınırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi.

KAYSERİ`DE 43 KİŞİ YAKALANDI

Kayseri`de 43 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi adli tabipliğe getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Kayseri'de 94 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ifade edildi.

ESKİŞEHİR`DE 17 KİŞİ YAKALANDI

Operasyonda FETÖ'nün mahrem imamları oldukları öne sürülen ve çoğunluğu öğretmen olan 17 kişi yakalandı, 9 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor. Evlerinde arama yapılan 17 FETÖ şüphelisi daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KIRKLARELİ, EDİRNE, BATMAN VE ELAZIĞ`DA GÖZALTILAR

Kırklareli'nde gerçekleştirilen operasyonda emniyetin sözde imamı olduğu öne sürülen 4 öğretmenden M.Ç. ile A.K. gözaltına alındı. Firari şüpheli M.T. ile S.T'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de operasyon kapsamında M.T ve N.G'yi gözaltına aldı. Batman`da bir öğretmen ve 2 polis gözaltına alındı. Elazığ'da aralarında öğretmen ve fizyoterapistin bulunduğu 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ANTALYA`DA 17 GÖZALTI

Antalya Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda Antalya'da da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. FETÖ okullarında imamlık yaptığı tespit edilen 17 kişi gözaltına alındı. Operasyona, Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ne ait polisler de destek verdi. Şüpheliler, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

KÜTAHYA VE AFYON`DA GÖZALTILAR

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, il merkezinde eş zamanlı 12 adrese operasyon yaptı. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 5 şüphelinin de arandığı belirtildi. Afyonkarahisar`da 12 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, şahısların çoğunluğunun önceki dönemlerde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen eski kamu görevlileri olduğu ifade edildi. Gözaltına alınanlar arasında esnafların da olduğu bildirildi.

MANİSA`DA 20 GÖZALTI

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de ilde, aralarında kamudan ihraç edilmiş olan kamu personeli ile sivillerin de bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

NİĞDE`DE 6, KOCAELİ`DE 17 GÖZALTI

Niğde`de FETÖ/PDY'nin emniyet imamı olduğu belirtilen 6 kişi gözaltına alındı. Niğde`de KOM ekipleri 9 adrese eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen emniyet içindeki mahrem imamlara yönelik operasyonlar sonunda 6 kişi yakalandı. 3 örgüt mensubunun yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Kocaeli'de, düzenlenen operasyonda aralarında örgütte 'mahrem abi' olarak bilinen kişilerin de olduğu 17 kişi gözaltına alındı.

BURSA`DA 51 GÖZALTI

Bursa`da, FETÖ/PDY örgütüne yönelik dün sabah düzenlenen operasyonda 51 şüpheli gözaltına alındı.

HATAY`DA 17 KİŞİ YAKALANDI

FETÖ'nün mahrem imamlarına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Hatay'da 78 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün sabah saatlerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken, haklarında gözaltı kararı alınan 41 kişinin cezaevinde olduğu geri kalan 20 kişinin de arandığı bildirildi.

KONYA'DA 20 GÖZALTI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatından sorumlu çoğu öğretmen 119 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ardından dün polis tarafından daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüt yapılanması içerisinde müdür, müdür yardımcısı, rehber, danışman gibi görevler yaptığı ileri sürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir