• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
"Avrupa`nın demokrasi maskesi düşmüştür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da Erdemli Gençlik Kulübü tarafından Harran Üniversitesi'nde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

 Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Burhan Akpınar, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri M. Akif Nacar, HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Doğruhaber Gazetesi Yazarı Emin Güneş ve öğrenciler katıldı.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Araştırmacı-Yazar Mehmed Göktaş`ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Burhan Akpınar, bir selamlama konuşması yaptı.

Ardından Özcan Atsat, Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi. İlahilerin ardından kürsüye çıkan Göktaş, Hz Muhammed`in insanlığa getirmiş olduğu adaletten bahsetti.

Hz Muhammed`in mücadelesini Hira Mağarası`ndan başlattığını düşünmenin eksik bir anlayış olduğunu belirten Göktaş, Hz. Peygamberin Hira Mağarası`na çıkmadan önce Mekke`deki her türlü zulme karşı bir duruş sergilediğini söyledi.

Göktaş, “Peygamberimiz Mekke`de neler olduğunu, nerede yanlışlık, nerede eksiklik olduğunu biliyordu ve için yanıyordu. Allah-u Teâlâ`nın Resulüm dediği kişi çocukluğundan itibaren batıl ile haksızlık ve zulüm ile mücadele etmiştir. Bu özellikler siz de var mı, yok mu? diye kendinizi yoklamanızı istiyorum.” dedi.

Uzun yıllardır dünyada hükümranlık süren Avrupa`nın yaptığı zulümlere dikkat çeken Göktaş, “Allah-u Teala Avrupa`yı da ciddi anlamda denemiştir ve insafsız, imansız Avrupa eline geçen bu gücü kuvveti ki bu sadece teknolojik güçten de öte bilgi gibi güçleri, zalimliğe kullanmıştır. Bu gücü, Ebu Cehil gibi, Firavun gibi, Nemrut gibi diğer insanları, kızıl derilileri, uzak doğuyu yani kendisine köle yapmak için kullanmıştır.” şeklinde konuştu.

Yıllardır demokrasi adına insanlığı kandıran Avrupa`nın maskesinin düştüğünü söyleyen Göktaş, “Avrupa bugün suçüstü yakalanmıştır, maskesi düşmüştür. Son yarım asırdır demokrasi maskesi ile idare ediyordu. Bu zulmünü gizlemek için yüzüne bir demokrasi maskesi takmıştı. Amerika`sı da,  Avrupa`sı da, işte bugün o da düştü. En cahilimiz bile biliyor ki demokrasi denince insanın aklına ilk gelen şey seçimdir. İslam ülkelerinde nerede seçim varsa bu kâfirler oraya saldırıyor. Mısır`da mı seçim oldu, Hamas mı seçim yaptı oraya saldırıyor. Güya dünyaya demokrasi getirecekler. İlginçtir ama krallar ile arası çok iyidir. Söyleyin hangi kral ile arası kötü? Ortadoğu`daki hangi krallığa düşman? Onun için biz bu anlamda ecellerinin geldiğini anlıyoruz, yani bu rolü bir daha oynayamayacak Avrupa. Yani Allah-u Teala`nın verdiği bu imkanı yanlış kullandı ve bunun hesabını verecek kıyametten önce bu dünyada da bunun hesabını vereceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Ramazan Aslan`ın yaptığı dua ile sona erdi. (Osman Gülebak-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir