• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
"Cehaletin ana kaynağı Allah`tan uzaklaşmaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Konya İl Koordinatörlüğü tarafından Konya`nın Çumra ilçesinde düzenlen Kutlu Doğum etkinliğinde insanların hak ve adaletten uzaklaştıklarından dolayı zulümlerin çoğaldığına vurgu yapıldı.

Etkinliği Halis Özelçi tarafından okunan Kur`an-ı Kerim`le başladı. Daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Celal Ödemiş açılış konuşması yaptı.

Ödemiş, “Bu etkinliklerimizin amacı Hz. Muhammed`i sadece bir gün içerisinde anlamak değil yılın 365 gününde de O`nu tanımak, anlamak ve sünnetini hayatımızda tatbik etmektir. O`nun gibi yaşamaya çalışmaktır. O, bizim gündemimizdir. Bugün insanlık gündemine Hz. Muhammed`i almadıklarından dolayı her türlü sıkıntı, kan ve revan içerisindedirler. Hz. Muhammed`i gündemine almayan Müslümanların başlarına her türlü bela ve musibetler yağmur gibi gelmektedirler.” dedi.

“Vahdet ve kardeşlik kalktığından dolayı Müslümanlar acılar içerisinde”

Müslümanların vahdet çatısı altında toplanmalarının önemine değinen Ödemiş, “Hz. Muhammed`in yolunda gitmediğimizde Allah katında bir değerimizin olmadığını bilmemiz gerekmektedir. Bugün yeryüzünde akan kan Müslümanların kanıysa, ağlayan her anne bu ümmetin annesiyse, bombalar ve zulümler Müslümanların üzerine yağdırılıyorsa, bunda bir yanlışlık vardır. Bu yanlış nedir biliyor musunuz? Bu yanlışlık, dünyada bir buçuk milyar Müslüman var ve bu Müslümanların içerisinde vahdet ve kardeşlik kalkmıştır. Vahdet ve kardeşlik kalktığından dolayı bugün her taraftaki Müslümanlar acılar içerisindedir. Biz Hz. Muhammed`in şemsiyesi altına gelebilmek içinde, O`nun hayatını okumalı, okutmalı ve yaşamalıyız. Böyle Kutlu Doğum etkinlikleri yaparak ısrarla Efendimizin mübarek veladetine sahip çıkmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından etkinlik Grup Davet sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam etti.

Daha sonra Muhammed Akgül, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

“Cehaletin ana kaynağı Allah`tan uzaklaşmaktır”

İnsanları haksızlığa, adaletsizliğe ve zulme sevk eden sebeplerin en başında cehalettin geldiğini söyleyen Akgül, “Yani insanların Alah`u Tealayı tanımamasıdır. İnsanlar Allah`tan uzak kaldığı sürece ve uzak düştüğü kadarıyla haksızlığa, zorbalığa ve tuğyana kalkarlar. Bir ayet ile bunu açıklayacak olursak, ‘insan kendini müstağni gördüğünde, işte o zaman azar, azgınlık yapar, haksızlık yapar, zulüm yapar.` Bu Allah`ın bir kaidesidir. Yani insan kendisini başkasına ihtiyaçsız gördüğünde, insan azar. Azınca da sapıtır, sapıtınca da artık o, zulüm eder, haksızlık eder; cehalet içerisinde yüzer gider. Bunlardan bir tanesi, tarihin meşhur en bedbaht insanlardan bir tanesi olan, İbrahim aleyhiselam`ın karşısına dikildiği nemruttur. Çünkü o, tuğyan etmiştir, Allah`u Teala`ya karşı isyan etmiştir. ‘Ey İbrahim, Benden daha büyük biri var mı bu dünyada?` diyor ya. İşte bakınız, cehaletin ana kaynağı Allah`tan uzaklaşmaktır. Zulüm, haksızlık ve adaletsizliğin oluşması da aslında bundan kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.

Kur`an-ı Kerim`den ayetlerle sözlerine devam eden Akgül, konuşmasına şöyle devam etti:

“ ‘Allah, Peygamberini, hidayet ve hak din üzerine gönderendir.` Ne diye göndermiş, ‘Dinini, bütün dinlere üzerinde üstün kılsın` diye. Yani Peygamberlerin varisleri olan Müslümanlar, iktidara el koyacak, Allah`ın hükmüyle hüküm edilene kadar, bu dini diğer bütün batıl dinlere üstün kılına kadar. İşte bu anlayışı, yeryüzünde hakim olmasının derdindeyiz. Bu anlayış yeryüzüne hakim olmadığı sürece, yeryüzünde kan, gözyaşı, zulüm, zorbalık, adaletsizlik, haksızlık, kayırma hiçbir zaman yeryüzünde kalkmayacaktır.”

Kutlu Doğum Etkinliği Ferit Akkuş  tarafından yapılan dua ile sona erdi. (Mehmet Ali Ekinci – İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir