• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Seyit İbrahim İmam Hatip Ortaokulu`ndan Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Seyit İbrahim İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bitlis Halk Eğitim Konferans Salonu`nda düzenlenen ve sunuculuğunu Yunus Topbaş`ın yaptığı etkinlik, Behzat Durak`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte Ayetullah Kök tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

İmam hatip ortaokul kız çocukları tarafından şiirlerin okunduğu etkinlik, ilahi ses sanatçısı Muzaffer Gürler`in seslendirdiği ilahilerle devam etti.

"2 milyara yakın Müslümanlar, 7 milyar insana hidayeti götürmek için çaba göstereceğiz"

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İslam İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Yüceer, Hz. Muhammed (sav) bir programa sığdırmanın mümkün olmadığını, onun yerinin Müslümanların gönlünde olduğunu belirterek, "Her şeyden önce Peygamber Efendimiz almış olduğu irşat ve tebliğ görevini yerine getirmiştir. Din, Allah`ın gösterdiği şekilde bize intikal emiştir. Bizler de 2 milyara yakın Müslümanlar, 7 milyar insana hidayeti götürmek için çaba göstereceğiz. Bunun için önce kendimizi yetiştireceğiz. Bu bizim öncelikli ve asli görevimizdir." dedi.

"Bu dinde sebat edecek, sabır ve tahammül göstereceksiniz"

Yüceer, imam hatipli çocuklara tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi: "İstikamet üzerinde olacaksınız. Hidayetten ayrılmayacaksınız. Güzel Kur`an okuyacaksınız. Hadisleri çok iyi bileceksiniz. Hz. Peygamberin yol ve yönteminden ayrılmayacaksınız. Bu dinde sebat edeceksiniz. Sabır ve tahammül göstereceksiniz. Katlanacak, direnecek ve dayanacaksınız. Dinin ulaşmadığı yere, dini ulaştıracaksınız. Gönülleri fethedeceksiniz. Bizim tek derdimiz sizi yetiştirmektir. Çünkü bizler sizlere kıyamayız. Çevremizde sizlere zarar vermek isteyen, size kötülük yapmak isteyen bu kadar şer güç var. Bu şer güçlere karşı şeytanın vesvesesine karşı, şeytanın telkinlerine karşı dayanacak ve inadına direneceksiniz."

Peygamberin ahlakına da değinen Yüceer, "Peygamberin ahlakı en mükemmel ahlaktı. Çünkü onu rabbi yetiştirmişti. Öyleyse bu kadar fitne, fesat, kötülük, fenalık karşısında; çirkin ahlakın her çeşidinden uzaklaşıp, güzel ahlakla donanımlı hale gelmelisiniz. Öyleyse gelin şu gençliği boş işlerle, kötülüklerle geçirmeyin. Sizler peygamberi kendinize örnek alacaksınız. Onun ahlakını kendinize örnek alacaksınız" diye konuştu.

İlahilerle le devam eden etkinlik, gül dağıtımıyla sona erdi. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir