• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Seyyar tablası çalınan engelli mağdur oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te 17 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından engelli kalan evli ve 5 çocuk babası İsmail Korkmaz`ın ailesinin geçimini sağlayabilmek için üzerinde çakmak, kibrit ve tırnak makası gibi ürünler sattığı seyyar tablası çalındı.

Olay, geçtiğimiz hafta salı günü Şahinbey ilçesine bağlı Seferpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. 17 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından engelli kalan evli ve 5 çocuk babası İsmail Korkmaz, ailesinin geçimini sağladığı seyyar tablası kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişi tarafından çalındı. Hırsızlık anı ise çevrede bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

"Alın terini kazanmak kadar güzel bir şey yok"

17 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından engelli kaldığını anlatan Korkmaz, "17 yıldır bu şekilde engelliyim. 17 yıl önce geçirmiş olduğum bir trafik kazası sonucu bu şekilde engelli kaldım. 16 yıldır da bu semtte ailemi geçindirebilmek için çakmak, tespih, tırnak makası gibi eşyalar satıyorum. Bununla 5 tane çocuğumu geçindiriyorum. Çok şükür rızkımı kazanıyordum, hiçbir sıkıntım da yoktu. Alın terini kazanmak kadar güzel bir şey yok. Buradaki esnaf ve halk sağ olsunlar bana çok yardımcı oluyorlar." dedi.

Yıllardır ailesinin geçimini sağladığı seyyar tablası ile 2 bin 500 TL değerindeki bütün malzemelerinin geçtiğimiz hafta çalındığını belirten Kokrmaz, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz hafta salı günü yeğenimden seyyar tablamı istedim. Yeğenim tablanın yerinde olmadığını söyledi. Pasajın içerisini kontrol ettim. Seyyar arabam ile eşyalarımın olmadığını gördüm. Çevredeki esnaflardan rica ettim. Kamera görüntülerine baktığımda pasajın kapısının açık olduğunu görüyorlar. Adam içeriye girip kontrol ettikten sonra saat 04: 55'te içeriye giriyor. Saat 05.10 sıralarında arabayı alıp gidiyor. Arabam ve üzerindeki malzemelerle birlikte 2 bin 500 TL değerinde bütün malzemelerimi çaldılar."

"Ben bu halimle de olsa rızkımı kazanıyorum"

Korkmaz, "Çocuklarımın rızkını çalıp götürdü. Sadece yazık olsun diyorum. Benim gibi insanların bile ekmeğinde gözü varsa Allah ıslah etsin. Kendisinin eğer biraz vicdanı varsa arabamı getirsin. Çünkü ben çocuklarımın rızkını bu araba ile kazanıyorum. 16 yıldır ben buradayım ilk defa başıma böyle bir olay geliyor. Yapacak bir şey yok. Sağ olsun kardeşim bana bir araba buldu. Ama içini ise henüz daha dolduramadım. İnşallah çalışıp içini dolduracağım. Bu hırsız rızkımı çalmadı, çalamaz da. Çünkü ben bu halimle de olsa rızkımı kazanıyorum. Daha öncede sıfırdan başladım, yine sıfırdan başlarım. Mücadele ederek çocuklarımın rızkını yine kazanacağım. Benim canım yandı, ama başkasının canını yanmasını istemiyorum. Devletten şunu rica ediyorum. Bu hırsızlara ağır ceza versinler. Biz artık bu kanunların değişmesini istiyoruz. Nereye kadar insanları bu kadar mağdur edecekler." diyerek yetkililere seslendi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir