• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
"Vahşetin yaşanmasında sorumlu olanların da hesap vermesi gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Yasin Börü davasının karar duruşmasını değerlendirdi.

Diyarbakır`da 6-7 Ekim saldırılarında PKK/HDP'lilerin katlettiği Yasin Börü (16), Hasan Gökgöz (26) , Riyad Güneş (28) ve Hüseyin Dakak`ın (19) öldürülmesine ilişkin 41 sanık hakkında açılan davanın karar duruşmasının, önceki gün Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldüğünü hatırlatan Küçük, mahkemenin 16 sanığa, “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak”, “Canavarca hisle öldürme” suçlarından 5`er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa 5`er kez müebbet, suça sürüklenen çocuklar kapsamında değerlendirilen 6 sanığa ise aynı suçlardan ayrı ayrı 110 yıl ve farklı suçlardan da değişen yıllarda hapis cezası verdiği ifade etti. Küçük,  ayrıca 14 sanığın da beraatına hükmedildiğini, firari 3 sanığın dosyasının ise ayrıldığını kaydetti.

Küçük, bu vahim olayın ardından 3 yıl geçtiğini belirterek, “O tarihlerde sokaklarımız karıştırıldı ve 50 insanımız hayatını kaybetti. 700'e yakın kişi yaralandı, 350'ye yakın kişi tutuklandı, ayrıca binlerce ev ve iş yeri de zarar gördü. Bu bölgede barışı ve huzuru sağlamak, yaşam kalitesini artırmak, sosyal yaşamı ve ekonomiyi canlı tutarak iyileştirmek için çalışmalar yapılmalıdır. Özgürlüklerin yaşanması ve refahın artması için her şeyden önce huzura ihtiyaç vardır. Her bir insanın hayatı siyasi ikbal ve istikbale feda edilemeyecek kadar kutsaldır. Siyasi iktidarın görevi her bir ferdin ayrım yapmaksızın en temel hakkı olan yaşam hakkını ve malını korumak olmalıdır." dedi.

 Azmettiricilere de işaret eden Küçük, "O tarihlerde bu insanların sokağa dökülmesinde ve vahşetin yaşanmasında sorumlu olanların da hesap vermesi gerekir. Verilen cezalar vicdanları bir nebze de olsa rahatlatmıştır, ancak yitip giden bu gençler geri gelmeyecektir. Toplumsal çatışmaya dönüşen bu sokak olayları ve vahşet umarım bir daha yaşanmaz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir