• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Diyarbakırlılar 30 Nisan`ı dört gözle bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, 30 Nisan'da Newroz Parkı alanında gerçekleşecek olan "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed(sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği ile ilgili duygularını paylaşan Diyarbakır halkı, pazar gününü iple çektiklerini söylediler.

Kutlu Doğum etkinliklerinin kendilerini mutlu ettiklerini söyleyen Mehmet Anuş, “Tabi ki Peygamber Efendimizin doğum günü gibi bir günün Müslüman âlemi tarafından kutlanması, bilinmesi Müslüman ferdi olarak bizi sevindiriyor. Müsait olursam inşallah giderim. Peygamber Efendimize olan sevgi onun yaşamını kendi hayatında gerçekleştirmektir. Bizler seviyoruz. Sadece Kutlu Doğum haftasını kutlamakla olmaz. Yalan konuşmayacaksın, zulüm etmeyeceksin, miletin hakkını yemeyeceksin. Bir hafta değil her gün Kutlu Doğumdur."  dedi.

Hz Muhammed'in veladeti yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle dünyaya mesaj verildiğini belirten  Cezayir Cirit, “Gerçekten İslam coğrafyası için çok mükemmel bir şeydir. Bizi aydınlatıyor, bütün dünyaya mesaj veriyor. Çok huzurlu ve mutlu oluyoruz. Sabırsızlıkla bekliyorum. Her sene Batman`a da gidiyordum. Diyarbakır`da zaten gidiyorduk.” şeklinde konuştu.

Vecide Cirit, etkinliğe her sene gittiğini ve bu senede katılacağını belirtirken, Zozan Yılmaz`da “Peygamber Efendimize kurban olayım, hepimiz kurban olalım, kimse onu bugün aklına getirmiyor. Getirseydiler insanı evsiz barksız bırakmazdı.” şeklinde duygularını paylaştı.

Herkesin böyle etkinliklere katılması gerektiğini söyleyen Abdurrahman Gümüş, “Biz Peygamberimizi çok seviyoruz. Peygamber Efendimiz zamanında sahabeler Peygamberi görmek için hücum ediyorlardı. Biz de böyle bir günü bekliyoruz.” diye konuştu.

İsmail Evsen de en kalbi duygularla iştirak edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kutlu Doğum haftası ise amaç can-u gönülden katılmak lazım. Bugüne kadar o amaçla bu etkinlikler katılıyoruz. Başka bir amacı tartışmak istemiyoruz. Kutlu Doğum haftası her şeyden önce gelmesi lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Güneş Ekti, “Her sene de bu etkinliklere katılıyorum. Kurban olayım O'na. Rabbim bizi O'nun hatırına versin. İnşallah O`na layık bir ümmet oluruz.” dedi.

Bu tür etkinliklerin kalbi duygularla yerine getirilmesi gerektiğini belirten Yaşar Tan “Kutlu Doğum etkinlikleri güzeldir. Çok beğeniyorum. Kendim de katılacağım. Peygamber Efendimiz Kur'an'ı satırdan değil sadırdan okumuş ama bu insanlar Kur'an'ı satırdan okuyor. Aslında bu Kur'an'ı kalbe indirmek lazım.” ifadelerini kullanırken, Ferej Demirkala ise “Bu etkinlikler çok iyi bir şeydir. Dün kitap dağıttılar, o kitabı okudum. Herkese de okumasını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik-Hüseyin Temel-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir