• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batmanlılar: Uçak seferlerinin artırılmasını istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da uçak seferlerinin azlığı, bilet fiyatlarına olumsuz yönde yansıyor. Uçak sefer sayısının az olmasından dolayı bilet fiyatının arttığına dikkat çeken Batman halkı, yaşanan bu duruma tepki göstererek, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

Uçak biletlerinin pahalı olması nedeniyle bilet almakta güçlük geçtiklerini, çoğu zaman Diyarbakır Havalimanı`ndan uçuş yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Batmanlılar, bu durumdan dolayı da mağdur olduklarını söylediler.  

Batman`dan sadece Ankara ve İstanbul`a uçak seferlerinin yapıldığını, bu yüzden başka illere uçakla seyahat edememenin sıkıntısını yaşadıklarını vurgulayan Batmanlılar, İLKHA`ya konuşarak tepkilerini dile getirdiler.

Uçak seferlerinin artırılmasını isteyen A. Vahit Oğuz, “Batman`daki uçak seferlerinin yetersiz olması bilet fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Bundan dolayı insanlar uçaklara binemiyor. Otobüslerle de uzak yerlere gidilmiyor. Batman`da uçak seferlerinin artırılmasını istiyoruz. Yetkililerin bunun üzerinde durması lazım. Diyarbakır`dan 10 tane Batman`dan sadece 2 tane uçak kalkıyor. Bu nasıl bir adalettir? Batman zaten sahipsizdir. Bir an önce buna el atılması lazım.” dedi.

Uçak bilet fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini söyleyen Abdullah İraz, “Batman`da ne kadar uçak seferleri fazla olsa o kadar çok çalışır. Batman`ın da Diyarbakır kadar kapasitesi var. Uçak biletlerinin fiyatları da yüksektir. Günde bir tane İstanbul, Ankara seferi azdır. Bu sayıyı artırmaları lazım. İzmir ve Antalya seferleri de başlarsa daha iyi olur. Yetkililerden uçak sefer sayısını artırmalarını, bilet fiyatlarını da düşürmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Bilet fiyatının yüksekliğinden yakınan Mehmet Tevfik Karakuş da şunları kaydetti: “İzmir`e sürekli gidiyoruz. Batman`da olmadığı için Diyarbakır`dan gitmek zorunda kalıyorum. Hep aktarmalı gidiyorum, bu yüzden sıkıntı yaşıyorum. Ayrıca biletlerde çok pahalıdır. Buna bir çözüm bulsalar iyi olur. Otobüslerle de gittiğimiz zaman 20 saat yollarda kalıyoruz, bu sıkıntı bizim için. Batman`dan İzmir`e tek sefer yapmalarını istiyoruz. Bilet fiyatlarının da ucuz olmasını istiyoruz.”

“Batman`da Türkiye`nin en pahalı biletleri satılıyor”

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız turizm seyahat acentesi yetkililerinden İsa Koyun, 3 İstanbul, bir Ankara olmak üzere günde Batman`dan 4 uçak seferinin yapıldığını söyledi.

Batman`dan Ankara ve İstanbul`a 370 TL bilet fiyatlarının verildiğini, bunun sebebinin uçak seferlerinin azlığı, halkın yoğun talebinden kaynaklandığını belirten Koyun, uçak seferlerinin artırılması takdirde bunun fiyatlara da yansıyacağını vurguladı.

Neredeyse en pahalı uçak bilet fiyatının Batman`da olduğuna dikkat çeken Koyun, “Günde 4 tane Batman`dan uçak seferi gerçekleştiriliyor. Bu Batman halkına çok az geliyor. Çünkü rağbet çok fazla, bu da fiyatlara yansıyor. Şu an Batman`da Türkiye`nin en pahalı biletleri satılıyor diyebiliriz. Bu da bize olumsuz yansıyor. Günde 20-30 bilet satmamız gerekirken maalesef hem fiyatların yüksekliği hem de sefer sayımızın az olması nedeniyle 5 taneye düşmüş bulunmaktayız. Bu da ekonomiye ve bize çok olumsuz etki yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında koyun, şunları söyledi: “Eskiden Ankara seferleri iki taneydi, şimdi bir taneye düşürüldü. Bu da milleti çok fazla rahatsız etmeye başladı. Antalya ve İzmir seferlerimiz de mevcut değil. Diyarbakır`da sabah çok erken saatte, akşamda çok geç saatte kalıyor. Batman`dan Antalya ve İzmir`e çok ciddi bir potansiyel var ve bunu maalesef bir türlü Batman`a getirtemedik. Antalya ve İzmir seferleri haftada iki veya üç gün olursa bile halkı rahatlatacaktır. Mecbur Batman ve Siirt`ten yolcular Diyarbakır`a gidiyor. Buradan gidenler özel araçları olmasa maalesef gidemiyorlar.”(M.Fatih Akgül-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir