• DOLAR 32.53
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2490.425
  • ...
Çalıştayda uygunsuz görüntü içeren kitapçık dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın yeterli tanıtılmasının önemine değinilen çalıştayda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu logolu bir "AB`nin vatandaşlarına sağladığı 10 önemli hak" isminde dikkat çeken kitapçık dağıtıldı.

Avrupa`nın kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan Türkiye`ye takındığı olumsuz tavırların tavan yaptığı bir dönemde 10 madde halinde Avrupa`nın hak ve özgürlükler ülkesi olarak tanıtılması bir yana yine aynı kitapçıkta toplumun inancına ve örfüne uygun olmayan görüntülerin olması dikkat çekti.

Çalıştaya katılan tüm katılımcılara dağıtılan kitapçığın sağlık maddesinde ayak bileği kırılan dizlerine kadar ayağı alçıya alınmış bir bayanın çıplak olduğu görülüyor. Ayrıca kitapçığın iç sayfalarında çıplak olarak gösterilen bayanın kitapçığın kapak kısmında pijamalı olması ilk etapta tepki almamak için yapıldığı tahmin ediliyor.

Yine söz konusu kitapçığın seyahat bölümünde tren bekleyen yarı çıplak bir bayanın bir erkekle öpüşme görüntüsü yer alıyor. Sağlık bölümünde yer alan görüntü gibi bu görüntüde kapak kısmında gizlenmeye çalışılmış. Bu görüntü kapak kısmında açık mavi bir fontla kapatılmaya çalışılmış.

Şanlıurfa`nın tanıtımına katkı sunması beklenen böyle bir çalıştayda hele Peygamberler Şehri olarak bilinen bir ilde böyle bir girişim tuhaf karşılandı.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası,  AB Bilgi Merkezleri organizatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık katıldı. (Osman Gülebak-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir