• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Bingöl İŞGEM Projesi Yönlendirme Komitesi Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl "İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) birinci Yönlendirme Komitesi" toplantısı Vali Yavuz Selim Köşger`in başkanlığında gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla yürütülen Bingöl ‘İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) birinci Yönlendirme Komitesi toplantısı` Vali Yavuz Selim Köşger`in başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, uzun süredir Bingöl`ün gündeminde yer alan İŞGEM projesinin eylül ayında bitirilerek girişimcilerin hizmetine sunulmasının planlandığını söyledi. Öztop, proje kapsamında inşaat, müşavirlik ve teknik destek bileşenlerinin uygulamalarının devam ettiğini ve İŞGEM`i işletecek şirket için Bakanlar Kurulundan gerekli izinlerin alındığını ifade etti.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İŞGEM`in Bingöl`ün girişimcilik kültürünü geliştirmesi acısıdan umut verici olduğunu söyledi.

Bingöl`de yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Salim Köşger, İŞGEM projesinin, temel işlevinin genç girişimcilerin teşvik edilmesi, eğitilmesi ve ihracat odaklı üretime yönlendirilmesi olacağını belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, İŞGEM Projesi Teknik Yardım Bileşeni Konsorsiyum Lideri Planet S.A`dan Petros Catsis sunumunda proje yönetimi ve uygulama stratejisi hakkında açıklama yaptı ve projenin başarısı için herkesin katkı sunması gerektiğini söyledi.

Bingöl İŞGEM Projesi İnşaat Bileşeni Takım Lideri Mario Benutic ise sunumunda Bingöl İŞGEM`in ana bina ve çeşitli tesislerinin inşası ve gelinen aşama ile ilgili bilgi verdi.

Bingöl İŞGEM Takım Lideri Jeffrey Houghton ve Bingöl İŞGEM Takım Lider Yardımcısı Yunus Emre Katrancı, Proje uzmanları Soren Hjorth ve Meral SAYIN`ın sunumlarından sonra toplantı soru-cevap bölümü ile son buldu.

Toplantıya; Vali Yavuz Selim Köşger`in yanı sıra Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İl Müdürlüğü, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Bingöl İl Özel İdaresi, İŞKUR, KOSGEB, Halk Eğitim Merkezi, MÜSİAD ve TÜMSİAD Bingöl Şubelerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından Vali Yavuz Selim Köşger, yapımı devam eden İŞGEM inşaat alanında incelemelerde bulunarak, proje müdürü Mehmet Tosunturgay`dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bingöl İŞGEM Projesiyle, Bingöl`de bir İş Geliştirme Merkezi oluşturarak KOBİ`lerin ihtiyaç duyduğu yönetim danışmanlığı desteği, finans kaynaklarına erişim imkânı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunarak girişimciler için en kritik zamanlar olan ilk yılların sağlıklı bir şekilde atlatılması ve KOBİ`lerin büyümelerinin sağlaması amaçlanmaktadır. Böylelikle, Bingöl`ün girişimcilik kültürünün ve rekabet edebilirliğinin güçlenmesi ile istihdamın artması hedefleniyor.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi karşısındaki 12 dönümlük araziye yapılacak olan Bingöl İŞGEM, 100, 150 ve 500 metrekare büyüklüğündeki 22 atölye, soğuk hava deposu ve idare binasını içerek ve toplam 6 bin 52 metrekarelik kapalı alana sahip olacaktır. Yaklaşık 5 milyon euroluk bütçeyle gerçekleştirilecek projeyle 220 civarı kişiye istihdam sağlanması öngörülmekte. (İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir