• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
`Talasemi Erken Tanı ile Önlenebilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER) Başkanı Ali Kılıç, "Talasemi ve Orak Hücre Anemisi bulaşıcı bir hastalık değildir. Kan hastası olarak doğmak çocuklarımızın kaderi olmasın.’’ dedi.
Talaseminin sağlıklı görünen taşıyıcıları ile genetik olarak nesiller boyu taşındığını anlatan Kılıç, "Rastlantısal olarak ebeveynlerin her ikisinin de taşıyıcı olduğu evliliklerde, her çocuk dörtte bir hasta olma riski taşır. 2002 verilerine göre ülkemizde resmi kayıtlara geçen 4500 Talasemi hastası vardır, ancak kayıtlı olmayan hastalarla bu sayı daha da artmaktadır. Bu hastalık erken tanı ve testler sayesinde önlenebilen bir hastalıktır. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Öğretmenevindeki toplantıda konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, sağlık alanında yararlı çalışmalarda bulunan ATODER’in başkan, yönetici ve onların çalışmalarına destek olan bütün duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da toplumsal yönü büyük olan bu programda bulunmaktan memnun olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir