• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Alt ve üst yapı sorunu mahalleliyi çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Yukarı Nasırlar Mahallesi'nde alt ve üst yapı yetersizliği mahalleliyi çileden çıkardı.

Diyarbakır-Ergani yolu üzerinde bulunan Yenişehir ilçesine bağlı Yukarı Nasırlar Mahallesinde 25 yıldan beri yaşayan mahalle sakinleri, alt ve üst yapı yetersizliğinin yanı sıra sağlık ve eğitim alanında da sorun yaşadıklarını belirterek, bu sorunlarını çözülmesini istedi.

Devletin kendilerine bir çare bulmasını isteyen mahalle sakinlerinden Abdullah Arslan, mahallelerinde alt yapının tamamen eksik olduğunu ve buna bağlı olarak çocuklarının hastalandığını söyledi.

Arslan, yaklaşık 7 yıldır alt yapı sorunu yaşadıklarını belirterek, "Evin içini su basmış, mutfağa kadar su pis su doldu. Çocuklarımız kolera hastası oldu.  Ya burayı bize yapın ya da yıkın. Burası yol mudur?” şeklinde konuştu.

Mahalleli olarak mağdur olduklarını söyleyen Metin Özbayhan da kentteki birçok köyün alt yapı ve diğer hizmetlerinin dahi mahallelerinden daha iyi konumda olduğunu söyledi.

Yetkililere seslenen Özbayhan, "Kimse bizi dikkate almıyor ve sesimizi duymuyor. Bizim sorunlarımızı halledin, okulumuz burada ve 5 bin kişi bu mahallede yaşıyoruz." dedi.

“Bu halk perişandır, pislik içinde yaşıyoruz”

Sıkıntılarının bitmek bilmediğini söyleyen mahalle sakinlerinden Mustafa Kıray, ne alt yapıları ne de yollarının olduğunu belirtti.

Yetkililerin mahalleye gelerek sorunu yerinde görmeleri halinde kendilerinin de burada yaşanmasının zor olacağını göreceklerini vurgulayan Kıray, “Koskoca mahallenin kaçak yapıldığını söylüyorlar, peki neden bunca ev yapılırken izin verdiniz? Madem verdiniz, o halde ilgilenin. Çocuklarımızı okula göndermeye korkuyoruz. Arabalar pislik ve bataklık içinde. Kaymakama durumu ilettim, alanlarına girmediğini söyledi. Ben sağlık sorunlarını halletmesini istedim. Bu halk perişandır, pislik içinde yaşıyoruz. Çocuklar okula gitmekte zorlanıyor. Biz bir çare bulamıyoruz, devlet bize bir çare bulsun. Esnaflarımıza kadar baskı yapılıyor. Fırınlarımıza ve dükkânlarımıza baskı yapılıyor, ruhsat vermiyorlar." dedi.

"Okul ve sağlık ocağımız yok"

Mahallelerinde okul ve sağlık ocağının bulunmadığını aktaran Kıray, "Her gün servislerle çocukları gönderiyoruz. Okul yeri vardı, ihale ile satılmış. Sağlık ocağı vardı, satılmış. Cami yerimiz de satılacaktı cami cemaati kurtardı. Hükümetin hizmet yapma gücü var. Belediye de eski belediye değil hizmet yapsınlar." ifadelerini kullandı.

Yıllardır, yollarının hep çamur içinde kaldığını söyleyen Zülfü Tosun da çocuklar okula götürülürken yol ve alt yapı sorunları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını vurguladı.

Mahallilerden Zülfü Turan ve Güzel Kumral'da yetkililerden başta alt yapı olmak üzere yaşadıkları sorunlarına bir çözüm üretmelerini istedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir