• DOLAR 32.502
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2487.721
  • ...
"Hz. Muhammed`in gelişiyle yeryüzü muradına erdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesinin Yenibaşak (Arçen) köyünde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Platforma üye derneklerden Çağrı-Der'in organize ettiği "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, mevlithanların mevlidi şerif okumasıyla devam etti. Daha sonra ses sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılan Abdusselam Sayısal Hoca, "Ne mutlu bizlere ki Allah Teala bu kainatın içinde bizi Peygambere ümmet kıldı. İslam dinini bizlere nasip etti. Bu büyük bir lütuftur. Eğer İslam olmasaydı hiçbir değerimiz olmazdı. Bizim değerimiz Allah'ın bize nasip ettiği dinden geliyor." dedi.

Yeryüzüne gönderilen peygamberlerin bir gayesinin olduğunu ifade eden Sayısal, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün peygamberlerin gönderiliş gayesi birdir. Peygamberlerin amacı yeryüzünde insanları insanların kulluğundan kurtarıp, sadece bir tek olan Allah'a kul etmektir. Peygamberler kimsenin makamına, malına, senet ve servetine göz dikmemişlerdir. Sadece bir görevleri vardır. O da Allah'ın onlara indirmiş olduğu vahyi insanlara bildirmek ve insanları şeytanların, zalimlerin ve kâfirlerin şerrinden kurtarıp bir tek Allah'a kul etmektir. Eğer bizler peygamberlerin görevini bilmesek kendimizin nasıl bir sorumluluk içerisinde olduğumuzu da bilemeyiz."

Peygamberlerin, zalim yöneticilerle sürekli mücadele halinde olduklarına değinen Sayısal, "Bunun örneklerini Kur'an'da görmekteyiz. Musa peygamber Firavun, İbrahim peygamber Nemrut, Hz Muhammed'in Ebu Cehil ve Ebu Leheb ile mücadele ettiğini görmekteyiz. Onun için peygamberlerin amacı yeryüzünde Allah'ın adaletini hâkim kılıp, insanları insanların kulluğundan kurtarıp, bir tek olan Allah'a kul etmektir." ifadelerini kullandı.

"Hz Muhammed'in gelişiyle yeryüzü muradına erdi." diyen Sayısal, "Onunla yeryüzü aydınlık oldu. Onun doğumuyla birçok şey hayat buldu. Hz. Muhammed çocukluğundan vefatına kadar Allah'ın terbiye ettiği gibi hayatını sürdürmüştür." şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir