• DOLAR 32.475
  • EURO 34.568
  • ALTIN 2477.38
  • ...
İNHAP Adana Mustazaf Der Saldırısını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), Adana Mustaz`af Der Şubesine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen Molotoflu saldırıyı kınamak için basın açıklaması yaptı.
 
"Sakın Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Ancak onları gözlerin donup kalacağı bir güne ertelemektedir." (İbrahim 42) ayetiyle başlayan basın açıklamasında, "20.02.2012 tarihinde saat 01.30 sularında Adana Mustaz`af Der Şubesine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotof kokteyli atılmıştır. Dernek binasında yangın çıkmış ve maddi hasara neden oluşmuştur. O saatte dernek binasında kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önlemiştir. Bu menfur saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, bu saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki derin güçleri lanetliyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Karanlık Mihrakların Oyununa Gelmeyeceğiz
Saldırıya uğrayan derneğin, amacının insanlığa ve İslam`a hizmet olduğu belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi: "Bu saldırıların hiçbir şekilde bizleri yolumuzdan alıkoyamayacağının bilinmesini istiyoruz. Bu tür provokatif eylemlerle bizi kirli ve daha önce denenmiş bayat oyunların içine çekmeye çalışan karanlık mihrakların oyununa gelmeyeceğiz.
 
MİT, KCK, Emniyet üçgeninde yaşanan kaotik şaibeli ilişkiler ve dumanlı bir havada gerçekleştirilen bu eylemlerle ilgili olarak şu hususları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.
 
Daha evvel de Adana`daki derneklerimiz başta olmak üzere kurumlarımızı hedef alan bu tarz provokatif eylemlerin hiçbirinde kendilerine haber verilmesine rağmen emniyet güçleri önleyici ve caydırıcı olmamıştır. Caydırıcı olmak şöyle dursun müdahale konusunda kılını dahi kıpırdatmamıştır. Böylelikle derneklerimize yönelik bazen maddi hasarlı bazen yaralamalı ve bazen de ölümle neticelenen birçok saldırı meçhul kalmış ve polis saldırgan grupların kimliği ve amaçları konusunda hiçbir bulgu ortaya koymamıştır. Bu son olay bizleri emniyetin bu konularda ihmalden ziyade ciddi bir kasıt içinde olduğunu düşündürmektedir.
 
Kimin MİT`çi, kimin Emniyetçi ve kimin de PKK`cı olduğunun birbirine karıştığı şu günlerde kimin bizim derneklerimiz üzerinde ne planlar yapmaya ve hangi karanlık senaryolar yazmaya çalıştığını seçmek çok zor. Bu konuda kimi ya da kimleri muhatap alacağımızı açıkça bilmemekteyiz.
 
Normal bir hukuk devletinde "skandal" olarak adlandırılacak olan bu tür uygulamaları Türkiye`de olağan hale gelmiş her fırsatta güçlü bir gelenekten geldiği söylenen " Devlet" olgusunu tartışılır hale getirmiştir."
 
Adana Emniyeti Hakkında Soruşturma Açılsın
Emniyet güçlerinin Adana`daki bu son olay başta olmak üzere diğer olayları açığa çıkarmadaki isteksizliğinin savcılıklar tarafından suç duyurusu olarak kabul edilmesi istenen açıklamada, Adana emniyeti hakkında ciddi bir tahkikatın yapılması gerektiği belirtildi.
 
"Bu basın açıklaması yoluyla ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunuyoruz" denilen açıklamada son olarak, "Son olarak bu konuda sabrımızı sınamak isteyen karanlık ellere şöyle sesleniyoruz:
 
"Sabrımızı zorlasanız yine karşınızda sabır Allah için hiçbir zorluk bizler için değil kahır" ifadelerine yer verildi.
(Mehmet Demir - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir