• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Batman`da YGS değerlendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) değerlendirme toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valiliğin toplantı salonunda yapılan toplantıya bazı okulların müdürleri katılarak, şehirdeki eğitim sorunları ve öğrencilerin sınavdaki başarı durumları ele alındı.

Vali Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın YGS başarı durumuna ilişkin sunumuyla devam etti.

Eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin başarı çıtasını yükseltmek için birçok projeyi uygulamaya koyduklarını belirten Deniz, "Birinci önceliğimiz eğitimdeki sorunları gidermektir. Gece gündüz demeden çalışacağız. Kurslarla, projelerle ve motivasyonla aileleri de işin içine katarak bu işi çözeceğiz. Eğitim alanında yürütülen projeler önemlidir. Projeler kapsamında birçok başarılı çalışma yürütüldü. Çalışmadan, emek vermeden başarı elde etmek mümkün değildir. Geleceğin teminatı olan gençlerin daha başarılı olmaları için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor." dedi.

Teknolojik gelişmeleri takip edebilen, değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek için öğretmen ve okul yöneticilerine önemli görevler düştüğünü dile getiren Deniz, gençlerin yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemeleri için gerekli tüm önlemlerin alınmasını istedi.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmanın önemine değinen Deniz, bu kapsamda bütün okulların kütüphanelerine kitap desteğinde bulunduklarını söyledi.

Öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminden faydalanmaları konusunda öğretmenler tarafından gerekli yönlendirmelerin yapılmasını isteyen Deniz, başarıyı yükseltmek için tüm imkânların değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Vali Deniz, okul müdürlerinin sorun ve taleplerini dinledikten sonra toplantı sona erdi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir