• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Öğrencilerin TEOG heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) bahar dönemleri sınavları bugün itibariyle başladı. 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik merkezi ortak sınavlara bir milyon 174 bin 427 öğrenci katılacak.

Türkiye'de 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, Türkiye dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda sınav gerçekleştiriliyor.

Saat 09.00'da Türkçe sınavına katılan öğrenciler, 40 dakikalık sınavın ardından teneffüs yaptılar. Yarım saatlik teneffüslerin ardından öğrenciler Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına da katılacaklar.

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındılar. Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarıyla sınava alınmadı. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayıldı.

Diyarbakır'da sınava katılan öğrenciler sınıflarda ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla bekleyerek dua ettiler.

Öğrencilerden Esra Şila, "Sınava çalıştım. Tekrar yaptım, sorular çözdüm. Sadece okulun kursuna gittim. Hedefim 450 puan almaktır. Fen lisesi okuyup acil tıp teknisyeni olmak istiyorum." dedi.

Hedefinin anadolu lisesi kazanmak olduğunu belirten Zeynep Nur Satılmış, "Matematik ve İngilizce hariç sınava çalıştım. Matematiği küçüklükten beri anlamadığım için İngilizceye de fazla bakmadım. Diğer derslere yoğunluk verdim. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Türkçeye yoğunluk verdim. 350 puan alıp Ergani'de anadolu lisesi kazanmak istiyorum. İç mimar olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına iyi hazırlandığını dile getiren Serhat Toprak, imam olmak istediğini ifade etti.

Musa Dadak ve Bünyamin Bite de sınava çok iyi çalıştıklarını ve bol bol test çözdüklerini belirterek, iyi bir sonuç hedeflediklerini söylediler.

Öğrenci velisi Bahri Çelik ise "Oğlum sınava girecek. Dershaneye gönderdim. Elimden gelen gayreti gösterdim. Hedefi 450 puan almak, inşallah olur. Elinden gelen gayreti göstersinler. Yapamazlarsa yapacak bir şey yok." şeklinde konuştu. (Emrah Deniz/Abdurrahman Tetik-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir