• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Giresun`da Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Giresun'da "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Medeni Çelik'in yaptığı etkinlik, Giresun Üniversitesi Camii İmam-Hatibi Atıf Hakkı Efe'nin Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ses sanatçısı Yakup Kazak'ın okuduğu ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlikte Araştırmacı-Yazar M. Ali Ortaç katılımcılara hitap etti.

Hz. Muhammed'in hakkı ve adaleti hâkim kılmak için gönderildiğini ve insanları hakka davet ettiğini belirten Ortaç, ashabın bu hak davayı kabul edip haksızlıklara karşı mücadele ettiğini söyledi.

Ortaç, "Hz. Muhammed peygamberlikten önce de hak ve adalet için mücadele etti. Bu yüzden de Hilfü'l-Fudûl gibi bir oluşumda yer aldı. Hz. Muhammed sadece Müslümanlar arasında değil gayrimüslimler arasında da adalet ile hükmetti. Öyle ki aralarında tartışma çıkan Yahudiler dahi aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için Allah Resulünün adaletine sığındılar. Tekrardan hakkın ve adaletin hâkim olması için Müslümanların cesur ve güçlü olmaları gerekir ama bunlar tek başına yetmez. Aynı zamanda Müslümanların birlik olmaları gerekir. Birlik olmaları gerekir ki yeryüzündeki bunca haksızlığa karşı koyabilsinler." dedi.

Konuşmanın ardından küçük çocuklar sahneye çıkarak ezberledikleri ayeti kerime ve hadisi şerifleri okudular.

Platform tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye giren Abdülhamit Aydın'a ödül verildi.

İlahi ve ezgilerin okunmasıyla devam eden Kutlu Doğum etkinliği yapılan duayla son buldu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir