• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
"Mümin güvenen ve güvenilen insandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adaklı Halk Eğitim Merkezinde İlçe Müftülüğü ve İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kutlu Doğum” programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlçe Müftü vekili Faruk Arpacık açılış konuşması yaptı.

Ardından konuşan Vaiz Tahsin Danış, imanlarına hiçbir zulüm bulaştırmayanlara eman ve güven var olduğunu söyledi.

Mümin kişinin, emanete riayet eden ve güven veren olduğunu aktaran Danış, bu hasletlerin olmadığı kimsenin imanının kemale ermeyeceğini söyledi.

Mümin'nin Allah`a inanan, ona güvenen ve herkese güven veren kişi olduğunu aktaran Danış, "Güven, gözyaşı gibidir. Gözyaşı, düştükten sonra geri gelmez Peygamberlerin en önemli özelliklerinden biri de güvenli olmalarıdır. Ruh emanettir, ömür emanettir, söz, vazife, yetki, mal- mülk her şey emanettir. Bütün canlılar emanettir. Doktor hastasına, öğretmen öğrencisine, bakkal müşterisine, yöneticiler, toplumun tamamına güven vermeliler." ifadelerini kullandı.

“Emin, güvenilir ve dürüst olmalıyız”

Danış, “Henüz Peygamberlik verilmeden emin adı verilen Muhammed`ül Emin peygamberin ümmeti olarak, ona göre tüm hayatımızı düzene koymalıyız. Emin, güvenilir ve dürüst olmalıyız. Güven; inançtan, imandan, ihlastan beslenir ve yüreğe yerleşir. Kalbimizde eman oluşturmadan ne kadar dış güvenlik tedbirleri alsak da evlerimizin, çarşılarımızın, okullarımızın emniyetini sağlayamayız. Gönül evimizin güvenliğini sağlama almadan, mahallemizin, şehrimizin, ülkemizin güvenliğini koruyamayız." dedi.

Bütün peygamberlerin insanlığı imana davet ettiklerini belirten Danış, "Onlar yeryüzünü bir eman yurduna dönüştürmek için nice zorluklara, çetin imtihanlara katlanmışlardır. Her peygamber, emanı önce kendi kalbinde, kendi hayatında bizzat yaşamıştır. Hayatı tevhid ve tebliğ yolunda meşakkatlere göğüs gererek geçen Sevgili Peygamberimiz de hicret esnasında Sevr Mağarasında Allah`ın emanına sığınmıştı. Mağaranın ıssızlığında sadık dostu Ebubekir`e 'Üzülme, endişelenme zira Allah bizimle beraberdir.' diyerek güven telkin etmişti." diye belirtti.

Danış son olarak, “Müminler olarak bize düşen, peygamberler zincirini örnek almak, sevgili Peygamberimizin ahlakıyla bezenmek, emin peygamberin emin ümmeti olmaktır. Unutmayalım ki, güvenilir olmanın şartı imana ve Rabbimizin emanetlerine sahip çıkmaktan geçer. Ama insan emanete hıyanet ederse, huzur da güven de yok olur. İnsan emin oldukça, haneler emin olur. İnsan emin oldukça, beldeler emin olur. İnsan emin oldukça, ülkeler emin olur. Yüreğimizdeki iman ve güven, kâinatın, tabiatın, dünyamızın emin bir yer olmasının teminatıdır." şeklinde konuştu.

Programa, İlçe Kaymakamı Zafer Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Oyanık, Milli Eğitim Müdürü Musa Sağlar, Kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir