• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Amerika`dan Sisi şartı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy / DOĞRUHABER

Mısır`da mevcut krizin mimarı cuntacı Sisi`nin insanlık dışı uygulamalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz hafta darbe karşıtı bir TV kanalında yayınlanan infaz görüntüleri, Sisi cuntasının ülkede ne denli zulümler işlediğini ortaya koydu. Görüntülerde Mısır askerleri Sina yarımadasında silahsız insanları infaz edip, yanlarına bıraktıkları silahla cesetleri fotoğraflıyor. İnsanlık dışı görüntüleri gazetemize değerlendiren Mısır eski milletvekili ve akademisyen Dr. Usame Rüşdi, Sisi rejiminin, Mısır zindanlarından alıp Sina yarımadasına götürdüğü gençleri silahlı çatışmada ölmüş süsü vererek infaz ettiğini belirtti.

Sisi`nin bir yandan israil`e hizmet ettiğini diğer yandan Amerika`nın bölge politikalarını uyguladığına dikkat çeken Rüşdi, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ruşdi, “Suudi ile Sisi`nin arası son dönemlerde çok iyi değildi. Ancak ABD, Sisi`yi o denli önemsiyor ki Suudi`ye baskı yaparak tekrar Mısır`a petrol vermesini istedi ve Arabistan`ın büyük petrol şirketi Aramco, tekrar Mısır`a petrol vermeye başladı” diye konuştu. Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Ruşdi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman`ın Mart ayında ABD`ye yaptığı ziyaretin Sisi ile ilişkilerin düzeltilmesi şartıyla gerçekleştiğini belirtti.

SİSİ SİYONİSTLERLE ANLAŞTI

Sisi cuntasının, bölgede haçlı-siyonistlerin amaçları doğrultusunda hareket ederek tehlikeli işlerde bulunduğunu anlatan Rüşdi, “Darbeci Sisi`nin dünya siyonizm hareketiyle anlaştığı konusunda ciddi iddialar var. Nitekim bunun yansımaları da olmuştur. Bu iddialardan birisi de Sina`nın Filistinlilere yurt olarak verilmesi konusudur. Buna göre Gazze, Sina`ya doğru genişletilecek ve Filistinliler oraya yerleştirilecek. Böylece mevcut işgal edilmiş ve edilmeyi bekleyen topraklar israil`e bırakılmış olacak. Sisi bunu gerçekleştirerek kendince ‘tarihe geçmek` istiyor. Bu yaklaşımlar uluslararası derin güçler tarafından önemseniyor. Nitekim geçen haftalarda Sisi`nin ABD ziyaretinde bunun yansımalarını gördük. ABD, Suudi`ye Sisi ile ilişkilerini düzeltmesi için baskı yaptı. Suudi ile Sisi`nin arası son dönemlerde çok iyi değildi. Ancak ABD, Sisi`yi o denli önemsiyor ki Suudi`ye baskı yaparak tekrar Mısır`a petrol vermesini istedi ve Arabistan`ın büyük petrol şirketi Aramco, tekrar Mısır`a petrol vermeye başladı. ABD yönetimi, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman`ı kabul etmek için Sisi ile ilişkilerin düzeltilmesini şart koşmuşlardı.” şeklinde konuştu.

‘ZİNDANDAN GÖTÜRÜLEN GENÇLER ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLMÜŞ SÜSÜYLE İNFAZ EDİLİYOR`

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Ruşdi, geçtiğimiz hafta darbe karşıtı bir TV kanalında yayınlanan infaz görüntülerine de değindi. Sina bölgesinde Mısır askerleri tarafından silahsız insanların infaz edildiği görüntülerin nasıl zalim bir yönetim olduğunu ortaya koyduğunu belirten Ruşdi, Mısır zindanlarından alınıp götürülen gençlerin Sina`ya götürülüp, silahlı çatışmada ölmüş süsü verilerek infaz edildiğini anlattı.

Dr. Rüşdi, “Orada çok farklı şeyler oluyor. Uzun zamandır orada silahlı mücadele olduğu söyleniyor. Ancak biz biliyoruz ki bunun çok farklı boyutları var. Zindandan alınan gençler oraya götürülüyor. Sanki silahlı çatışmada öldürülmüşler gibi infaz ediliyorlar. Geçenlerde Mükemmilin televizyonunda bunun görüntüleri yayımlandı. Burada cunta yönetimi tarafından açık infazlar var.” dedi.

‘İNFAZ GÖRÜNTÜLERİ MÜKEMMİLİN TV`DE YAYINLANDI`

Darbeci Mısır ordusunun Sina bölgesinde silahsız kişileri katlettiğine dair görüntüler, darbe karşıtı Mükemmilin TV`de yayınlandı. Yayınlanan görüntülerde Mısır askerleri, yakaladığı iki kişiyi kurşuna dizerken, yerde yatan başka cesetler de görüntülerde yer alıyor. Gözleri bağlı genç bir erkek, askerler tarafından ailesi nerede oturduğu sorulduktan sonra kafasına sıkılarak katlediliyor. Askerler katledilen başka bir kişinin yanına da silah koyup fotoğrafını çektikten sonra silahı tekrar geri alıyor.

‘MISIR ZİNDANLARINDA EN AZ 60 BİN DARBE KARŞITI VAR`

Mısır zindanlarındaki koşulların işgalci israili bile geçtiğini vurgulayan Rüşdi şunları kaydetti: “Bazı gençlerin Mısır zindanlarından alınıp Sina`ya götürülerek infaz edilmesi, başka bir gerçeği daha ortaya çıkarıyor. O da Mısır zindanlarının ne kadar hukuksuz, ne kadar zalim olduğu gerçeğidir. Şu anda Mısır zindanlarında en az 60 bin darbe karşıtı var ve bunlar çok kötü şartlarda orada bulunuyor. Zindan koşulları, beslenme koşulları çok kötü. Şu anda Sisi`nin yaptığı zulüm israili bile geçmiştir. İsrail zindanlarında açlık grevine giren Filistinlilere zorla yemek yediriliyor. Mısır zindanlarında yemek bile verilmiyor. Zindanlarda kayıp olan yüzlerce kişi var. Kayıp olanların büyük bir kısmının darbeci yönetim tarafından infaz edildiği yönünde ciddi bulgular var.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir