• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Bilge Gençlik Kulübü`nden DÜ`de Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Kongre merkezinde Bilge Gençlik Kulübü tarafından "Hak ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Teşkilatı, Irak Kürdistanı Komala İslami Partisi Gençlik kolları Genel Başkanı Bestoon Hama Salh, Duhok il Başkanı Abdülbari Emin ve öğrenciler katıldı.

Hüseyin Taş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte M. Ali Oğuz, Nezir Güler ve Mahfuz Aytekin ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Rehber TV Ana Haber Spikeri Yunus Emiroğlu da bir şiir seslendirdi.

Açılış konuşmasını yapan Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Ahmet Haksever, Peygamberi karşısına alan herkesin rezil ve zelil olduğunu söyledi.

Haksever, "Tarih bizlere göstermiştir ki  onun yanında yer alanlar, ona tabi olanlar, peygamber sevdası etrafında bir araya gelenler; izzet ve şeref sahibi olmuşlar, hak ve adaleti en güzel şekilde tesis etmişlerdir. Ve yine tarih bize göstermiştir ki onu ciddiye almayanlar, karşısında yer almayıp Peygamber düşmanlığı etrafında bir araya gelenler hiçbir zaman ve zeminde galip gelememişler; tam aksine mağlup ve zelil olmuşlardır." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, Hz. Peygamber'in etrafında toplanmanın Kur'an'ın etrafında toplanmak anlamına geldiğini belirtti.

Göktaş, "Eğer Peygamber Efendimizle ortaya çıkılırsa bu ümmet derlenir ve toplanır. Tarihte böyle olmuştur. Kendiliğinden bir moda gibi, haşa saman alevi gibi kabaran bir duygu tavrı değildir. Ancak Peygamber Efendimiz etrafında toplanılır.  Onun etrafında toplanmak Kur'an'ın etrafında toplanmak demektir.   Biz biliyoruz ki tarihte insanlık hiç böyle adalete ve hakka muhtaç olmamıştır. Adalet ve hak diye ortaya çıktık, inşallah tesirini göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yüzyıllardır Avrupa'nın Afrika'yı nasıl sömürdüğüne değinen Göktaş konuşmasına şöyle devam etti:

"Batı çoktan beri kaybetmiştir. Bugün özellikle suçüstü yakalanmıştır. Allah-u Teâlâ batıyı da denemişti, batıya da vermişti her türlü bilgiyi, birikimi, gücü, kuvveti. Ve bütün insanlık batıdan bir adalet beklemişti. Hak beklemiş, insaf beklemiş ama Kur`an'da anlatıldığı gibi isyan etmiş, tuğyan etmiş ve bütün insanlığı kendisine köle yapmak için uğraşmıştır.  Ve o Afrika`nın ciğerlerini, topraklarını, altını, alınlarının terini her şeyini emmiş, sömürmüş. Petrolünü, madenini… Ve inanınız yüzyıllardır bunları yapıyor. Şu anda bugünki Avrupa sadece köpeklerine verdiği mamaları, köpeklerinin beslenmesi için ayırdığı parayla Afrika`ya yönelse vallahi dünyanın yüzü güler."

Bazı kesimlerin Hz. Muhammed'e artan teveccüh nedeniyle  tedirgin ve rahatsız olduğuna işaret eden Göktaş, "Böyle bir Muhammedî ümmet geliyor Allah'ın izniyle ve ondan dolayı rahatsızdırlar. Kutlu Doğum'dan rahatsızdırlar. Öylesine rahatsızlar ki paniklediler. Önce, 'geçer, kuru bir heves' dediler herhalde. Sonra baktılar ki güçleniyor, öylesine güçleniyor. Onlar elbette korkacaklar, panikleyecekler, bir şeyler uyduracaklar, iftira atacaklar; Allah Teâlâ bildiğini yapacaktır.  Biz Gelecekten öylesine ümit varız ki eğer bize inanmıyorsanız çok yüksekten uçuyorsunuz diyorsanız, gidin İsrail'e, Amerika'ya, Avrupa'ya Rusya'ya deyin ki sizi en çok korkutan şey nedir? Şu anda İslam'dan başka bir şey diyecekler mi? Onlar için birinci tehdit İslam'dır." şeklinde konuştu.

Program, Hüseyin Soysal'ın yaptığı dua ile son buldu. Emrah Deniz-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir