• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Selin yıktığı köprünün yerine yenisi yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi Başkanı Barakazi, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsileriyle bir araya geldi. Barakazi, 13 Nisan Perşembe günü meydana gelen sel felaketinde yıkılan eski Çapakçur Köprüsünün bulunduğu alanda geçici bir köprü yapılacağını belirtti.

Bingöl Belediyesi Sosyal Tesislerde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Barakazi, referandumda Bingöl'ün, "evet" oyu vererek Türkiye`de ilk 10 şehir arasına girdiğini ifade ederek referandumda tercihlerini evet yönünde kullanan MHP, HÜDA PAR ve BBP teşkilatlarına teşekkür etti.

 Kentte, 13 Nisan Perşembe günü sel felaketini meydana geldiğini hatırlatan Barakazi, selin yıktığı ve şehrin iki yakasını birleştiren tek köprü olan eski Çapakçur Köprüsünün bulunduğu alanda geçici bir köprü yapılacağını ifade etti.

Barakazi, “Sel felaketi dolayısıyla Milletvekillerimizle beraber Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak`ın yanına gittik. Her türlü desteği sunacağını söylediler. Pik demirden askeriyenin yaptığı hazır köprüler olduğunu söylediler. Bize 84-90 metre uzunluğunda bir köprü lazım. AFAD Başkanına gittik. Yazışmaları hızlandıracaklarını söylediler. AFAD Maliye Bakanlığı`ndan ödenek isteyecek. Naci Ağbal`dan randevu istedik. Milletvekillerimiz görüştü. Bize ödenek ayıracaklar. Bürokrasi engeline takılmadan işlerimizi acil kapsamda yapacağız. Ramazan`dan önce araç trafiğini hizmete açmayı planlıyoruz." dedi.

Bahçelievler Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesini birbirine bağlayan eski Çapakçur Köprüsün de kısa sürede yeniden yapılacağını söyleyen Barakazi, “Yıkılan köprünün yerine yapacağımız geçici köprümüzü makul bir sürede tamamlayacağız. Köprüde kayalığın dibinde, o yola uygun şekilde düzenleyerek bahçe içerisinden bir bağlantıyı kısa sürede yapmak istiyoruz. Biz bunu da yaptığımızda geçici durum ihtiyacımızı görecek. İlk amacımız küçük araçların geçmesi. Gerekli işaretlemeler de yapılacak. Şehir trafiği sadece Afatlar Mahallesi'ne mahkum olmayacak. Önümüzdeki günlerde onu devreye alacağız. Geçici olarak bu köprü şimdilik şehrin trafiğini rahatlatacaktır. Yeni köprü yapımı için de gerekli çalışmalar ivedilikle yapılacak." ifadelerini kullandı.

“Kentsel Dönüşüm ile ilgili yıkım çalışması yapılacak”

Kentsel Dönüşüm ile ilgili yıkım çalışması için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Barakazi,  “Bugün encümenlerden karar alacağız. Akabinde ilana çıkacak ve en uygun teklifi kim verirse yıkıma başlayacağız. Yıkım için bir binada çoğunluğun sözleşme imzalaması lazım. Önemli bir kesim sözleşme imzaladı. Yukarıdan başlayarak aşağıya doğru yıkım işlemini gerçekleştireceğiz. Yapım ile ilgili ihalelerimizi eş zamanlı bir şekilde sürdüreceğiz." diye belirtti.

“Askeriyeden alınan yerde Belediye hizmet binası ve iş alanları yapılacak”

Barakazi, “Askeri alanla ilgili yazılarımızı aldık. 3 farklı proje düşünüyoruz. İleri günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Arka tarafta belediye binası yapacağız. Ticari alan için dışarıdan ilgi duyan firmalar var. Onlar da proje getirecek. Ortak bir düşünce ile şekillendireceğiz.” diye konuştu.

Barakazi ayrıca, yeni yapılan şehirlerarası terminalin hizmete açılması için Karayolları'nın en kısa zamanda kavşak yapacağını, mevcut eski terminalin, ilçe ve köy garajı olarak kullanmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir