• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Yarım asırlık husumet barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güroymak ilçesinde ikamet eden Başak ve Tatvan ilçesinde ikamet eden Akburak aileleri arasında yaklaşık 50 yıldır devam eden husumet, kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Tatvan`da bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen barış töreni Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törene katılan kanaat önderleri ve Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani tarafından barış akdinin önemine binaen konuşmalar yapıldı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar yaptığı konuşmada barışın önemine vurgu yaparak, “Emin olun bu gün bu barışla şeytanın bayramını bitirdiniz, şeytanı burada yendiniz. Yunus Emre, ‘Bin kere hacca gitsen de bir gönülle giremiyorsan onun faydası yoktur` diyor. Bu sevgiyle alakalı, insaniyet ve insanlıkla alakalıdır. Bu gibi kötü olay, hadise ve düşmanlıkları bırakın. Dolayısıyla bu tür hadiseler yaşandığı vakit ne ibadetlerin tadı, ne de oruçların, namazların, sokağın, pazarın, çarşının tadı kalmıyor. Huzur kalmıyor." dedi.

Bu toplantıyı, bu güne kadar yapmış oldukların toplantıların, bir arada buluşmaların en hayırlısı olarak değerlendirdiğini belirten Çınar, bir husumetin daha barışla sonuçlandığı için şükrettiğini ifade etti.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy da yapılan barıştan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bunlar bizim için gerçekten güzel ve özel örneklerdir. Bizim için örnek olan Peygamber Efendimizin bu gün bir sünnetini yerine getirmiş olmaktır. Dolayısıyla bu gün her iki ailenin mutluluk ve barışla neticelenen törenine şahitlik ettik. Allah vesile olanlardan ebediyen razı olsun. İnşallah bir daha bu tür hadiseler yaşanmaz ve bu barış akdi diğer tüm husumetlerinde barışla neticelenmesine vesile olur.” şeklinde konuştu.

Aile fertleri tokalaşıp bir birlerine sarıldıktan sonra barış yemini edip, Kuran`ı Kerim`in altından geçtiler.

Düzenlenen barış törenine Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kanaat önderlerinden Şeyh Fetullah Ayte, Şeyh Abdülkerim Çevik`in yanı sıra kurum amirleri, kanaat önderleri, ilçenin ileri gelenleri, STK temsilcileri, husumetli aile bireyleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir