• DOLAR 32.488
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2488.897
  • ...
Filistin`den Almanya`ya ‘israile baskı yapın` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, Alman hükümetine, Filistinli tutukluların taleplerini yerine getirmesi konusunda işgal rejimine baskı yapma çağrısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir araya gelen Filistin Başbakanı Hamdallah, toplantının ardından yazılı açıklama yaptı.

İşgal hapishanelerindeki Filistinli tutukluların talepleri konusunda Almanya ve uluslararası camiayı işgal rejimine baskı uygulamaya davet eden Hamdallah, şunları kaydetti:

"Filistinli tutukluların açlık grevi ile sadece insani koşullarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Filistinli tutuklular taleplerini uluslararası kanunlar ve anlaşmalar çerçevesinde İsrail'in keyfi uygulamalarına ve ihlallerine karşı yapmıştır."

İSRAİL HAPİSHANELERİNDE 7 BİN FİİSTİNLİ TUTUKLU

İşgal hapishanelerindeki yaklaşık iki bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için geçen hafta açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, işgal hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir