• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yalan ve iftiralarla Kutlu Doğum etkinliklerine gölge düşüremeyecekler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep`te gerçekleştirilen "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" Kutlu Doğum etkinliğine katılan STK temsilcileri, duygularını paylaştı. Bu toplumun mayasında Hz Muhammed`in sevgisinin ve muhabbetinin olduğuna dikkat çeken STK temsilcileri, hiç kimsenin yalan ve iftiralarla Kutlu Doğum etkinliklerine gölge düşüremeyeceklerini belirttiler.

Kutlu Doğum etkinliklerine gölge düşürmek isteyenlere halkın etkinliklere gösterdikleri teveccüh ile en güzel şekilde cevap verdiğini belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü Sözcüsü Mustafa Kaya, Kutlu Doğumun bir FETÖ projesi olmadığı gibi, FETÖ`nün Kutlu Doğum etkinliği düzenledikleri cezaevine attığı mağdur insanların halen cezaevinde olduğunu hatırlattı.

Geçtiğimiz pazar günü Batman`da başta olmak üzere Gaziantep`te ve Türkiye`nin birçok noktasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinde meydanları dolduranların bu yalan ve iftiralara başvuranlara en güzel cevabın verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Platformumuzun üyelerinden İhya-Der dosyasına baktığımızda oradaki kardeşlerimize isnat edilen suçlardan bir tanesi de Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemekti. Fakat bakıyoruz ki bugün ne yazık ki Kutlu Doğum etkinliği düzenlediğinden dolayı halen cezaevinde olan kardeşlerimiz olmasına rağmen ve bunu bilmeden ne yazık ki ‘Kutlu Doğum bir FETÖ projesi` olduğunu söylüyorlar. Fakat bu meydan ve bu coşku gösteriyor ki Kutlu Doğum bir FETÖ projesi değil. Bu gerçekten Peygamberi seven, gönül vermiş ve Peygamber aşığı olan insanların kendi içlerinden gelen bir heyecandır. Kutlu Doğum etkinlikleri insanları peygamberimize yöneltmek için yapılan programlardır.”

Bu toplumun mayasında Hz Muhammed`in sevgisinin ve muhabbetinin olduğuna dikkat çeken Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan ise hiç kimsenin yalan ve iftiralarla Kutlu Doğum etkinliklerine gölge düşüremeyeceğini söyledi.

Müslümanların ancak Hz Muhammed`le kurtuluşa erebileceklerinin altını da çizen Doğan, “Bu kadar kalabalığı buraya toplayan Hz Muhammed`in aşkı, sevgisi ve sevdasıdır. Bu toplumun mayasında Hz Muhammed`in sevgisi ve muhabbeti vardır. Biz Müslümanlar da ancak Hz Muhammed`le kurtuluşa erebiliriz. Zamanında Kutlu Doğum programlarını suç sayılıp cezaevine konulan kardeşlerimiz var. Sırf Kutlu Doğum programları organize ettiklerinden dolayı. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu`da bu etkinlikler yüzyıllardır kutlanıyor. Sadece bir-iki yıllık bir şey değil. FETÖ henüz doğmadan bu programlar vardı. Bu programları bu şekilde sabote etmek ancak art niyetle izah edilebilir.” ifadelerini kullandı.

İttihad-Der Başkan Yardımcısı Abdulkadir Üstündağ da, Kutlu Doğum etkinliklerinin ümmetin vahdeti için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Üstündağ, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl düzenlenen etkinliklerde seçilen ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)` temasına değinerek, “Peygamber Sevdalıları Platformundan Allah razı olsun. bugün coğrafyamızın, özelde İslam aleminin ve bütün dünyanın içerisinde bulunduğu durumdan dolayı büyük bir bunalım ve kaos yaşanmaktadır. Bu yıl seçilen ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)` konusu gerçekten günümüzün en çok muhtaç olduğu ve çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde bu konu başlığı ile bugünü tertiplemesinden dolayı Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyoruz, Allah onlardan razı olsun. Gaziantep halkı da gerçekten çok yoğun bir ilgi ile bu programa katıldı. Bu etkinliklerin İslam aleminin kardeşliğine, birliğine ve vahdetine vesile olmasını diliyorum.” temennisinde bulundu.

Kutlu Doğum etkinlikleri vesilesi ile insanların Hz Muhammed`in etrafında toplandığını, aynı zamanda kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sağlanmasına da vesile olduğunu belirten Üstündağ, “Zaten ırk, renk ve milliyetçilik bütün bunların harcı İslam`dır. Kardeşlik hukukunun tesis edilebilmesinin tek yolu Hz Muhammed`e tabi olmaktır. Peygamberimizi her mezhepteki, meşrepteki, renkteki ve ırktaki insanlar tek önder ve lider olarak kabul ettiği bir şahsiyet olmasından dolayı insanların Hz Muhammed (sav) etrafında toplandığını görüyoruz. Zaten bu milletin harcı Hz Muhammed`dir. Kardeşlik hukukunun en yüksek noktada toplanmasına vesile olduğunu, bu etkinlikler vesilesi ile insanların peygamberimizin etrafında toplandığını görüyoruz. Gerçekten kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sağlanmasını istiyorsak bütün insanların peygamber efendimizin etrafında toplanması gerektiğini anlamış oluyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir