• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Bir günde 90 bin kişi hayvanat bahçesini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük, Avrupa'nın 3'üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanat bahçesine girişlerin ücretsiz yapıldığı pazar günü yaklaşık 90 bin kişiyi ağırlayarak, ziyaretçi rekoru kırdıklarını söyledi.

Gazianteplilerin yanı sıra diğer illerden ve Türkiye dışından ziyaretçileri ağırladıklarını belirten Özsöyler, aynı gün açılışı yapılan, hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi'nin de ziyaretçi akınına uğradığını ifade etti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin ziyaretçi sayısının her geçen gün daha çok arttığını dile getiren Özsöyler, "Türkiye'nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi'nin aynı gün açılması dolayısıyla bir günde yaklaşık 90 bin kişiyi ağırladık. Özellikle de yeni açılan müzemizi Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Hatay, Mersin, Adıyaman, Kilis, Malatya, Elazığ, Mardin, Diyarbakır, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çevre illerden günübirlik görmeye binlerce kişi geldi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla özellikle hafta sonları on binlerce ziyaretçi ağırlıyoruz." dedi.

Özsöyler, özellikle Zooloji ve Doğa Müzesi, fok gösterileri, Safari Parkı, fil, su aygırı, kuş kafesi ve akvaryumun yoğun ilgi gördüğünü bildirdi.

Hayvanat bahçesine 4 ayda 625 bin ziyaretçi

Öte yandan Özsöyler, 300 türde 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 2017 yılının ocak ayından itibaren yaklaşık 625 bin kişinin ziyaret ettiği bilgisini verdi.

Hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilerin geniş bir alana yayılan arazide özel turlarla hemen her türden hayvanı görme fırsatı bulduğunu belirten Özsöyler, açıldığı günden bu yana büyük-küçük herkesin çok ilgisini çeken hayvanat bahçesinin bir milyon metrekarelik alana sahip olduğunu, kurulduğu ilk yıllarda 625 bin civarında ziyaretçi sayısına ulaşan hayvanat bahçesinin şimdilerde ise yıllık ziyaretçi sayısının milyonla ifade edilir hale geldiğini bildirdi.

Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin bu yıl 3,5 milyon ziyaretçiyi hedeflediğini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir