• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 22 Şubat 2012 Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Orhan Doğan Eğitim ve Destek Evi Kapatıldı`
Batman Valiliği, Orhan Doğan Eğitim ve Destek Evi`nin (ODEM) yasal olarak faaliyetlerine devam etmesinin mümkün olmadığı anlaşıldığından kapatılmasına karar verildiğini ve öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için zaman kaybetmeden Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmaları ve kayıtlarını yaptırmaları istendi.
 
`7 İlde Eşzamanlı Kaçak Telefon Operasyonu`
Batman merkezli 7 ilde 45 adreste yapılan eşzamanlı kaçak telefon operasyonunda 29 kişi gözaltına alındı.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Demokrasi Platformu; Barışçıl Çözüm İstiyoruz`
Batman Demokrasi Platformu basın açıklaması yaptı. Açıklamada; "Mit ve Emniyet- Yargı arasındaki gerilim, Devlet katında da Kürt sorunu çözümü konusunda bir kavga ve iktidar savaşı olduğunu açığa çıkarmıştır" denilen basın açıklamasında ifadeleri kullanıldı.
 
`Batman ve Çevresinde 25 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı`
Yurtta etkili olan kar yağışı önceki gün Batman`a bağlı ilçelerde de etkisini hissettirdi. Batman ve bağlı ilçelerde toplam 25 köy yolu kar yüzünden ulaşıma kapandı.
 
Batman Barış Gazetesi; `Köylüler Yolu Trafiğe Kapattı`
Batman`ın Kozluk İlçesi Taşlıdere köylüleri uzun tonajlı araçların yolu bozduğu iddiasıyla yolu 4 saat trafiğe kapattı. Yolun yapılacağı sözünü alan köylüler yolu trafiğe açtı.
 
`Emekliler TOKİ Fiyatlarının Düşmesini İstiyor`
Binlerce emeklinin gözü toplu konut çalışmalarında Emekliler için yapılması düşünülen TOKİ fiyatlarının yüksek, taksitlerinin az olduğunu söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ülgey, TOKİ şartlarının düzeltilmesini istedi.
 
Batman Postası; `872 Korsan Kitap Yakalandı`
Batman`da bir ihbar üzerine düzenlenen operasyonda toplam 872 adet bandrolsüz ve sahte bandrollü çoğaltılmış kitap ele geçirildi.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Batman`daki Parklar Yaşanabilir Alanlar Değil`
Batman halkının özlem duyduğu park ve yeşil alanlar için yıllardır mücadele veren, bu amaçla gönüllülük temelinde çalışmalar yapan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu yaptıkları açıklamada parkların artık yaşanabilir alanlar olmadığını ifade etti.
 
`Nuri Kaya 5 Yılda Büyük Değişim Yaptık`
5 yıldır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde Başhekimlik yapan Kaya 5 yılda hastaneyi daha modern hale getirdiklerini hiç kimse aksini iddia etmesin dedi.
 
Batman Gazetesi; `Özel Güvenlik İhalesi İlana Çıktı`
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü, Batman Bölge Müdürlüğüne bağlı merkez yerleşke tesisleri, üretim saha, istasyon ve petrol boru hatlarının silahlı koruma ve güvenlik hizmet alımı için ihale açtı. TPAO`nun Batman Bölge Müdürlüğüne bağlı merkez yerleşke tesisleri, üretim saha ve istasyonları, sondaj, workover, petrol boru hatları ile tüm faaliyet alanlarının silahlı koruma ve güvenlik alım hizmetini kapsayan ihale, açık ihale usulü yöntemiyle 26 Mart 2012 tarihinde saat 10.00`da TPAO. Genel Müdürlüğü`nde yapılacak.
 
`Parklara MOBESE İsteniyor`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu tinerci ve esrarkeşlerin parkları mesken tutmaları nedeniyle Valilik, Belediye ve Emniyet birimlerinin halkın huzuru için işbirliği yapmaları istedi.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Orhan Doğan Destek Evine Yeniden Kapatma Kararı`
Yasadışı eğitim faaliyeti yürüten Batman Belediyesi bünyesinde kurulan Orhan Doğan Eğitim Destek evinin kapatılması için Valilik belediyeye 10 günlük süre verdi.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Müslümanların Vazgeçilmez Arzusu: Şehadet`
Diyarbakır Hizmet Der tarafından düzenlenen "Şehitler Gecesi" yoğun ilgi gördü. Gecede yapılan konuşmada, İslam tarihinden örnekler verilerek Şehadetin Müslümanların vazgeçilmezi olduğuna dikkat çekildi.
 
Batman Umut Gazetesi; `TESSEP: "Mücadelemiz Devam Edecek"
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), Diyarbakır`da bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan TESSEP Başkanı Salih Demir, tesettürün önündeki engellerin kaldırılması için yeni dönemde de mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
 
Batman Medya Gazetesi; `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Verilecek`
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şubesi ile KOSGEB Batman İl Müdürlüğü arasında `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu` protokolü imzalandı.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Engelli Sınavına Hücum!`
29 Nisan tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavının başvurularının 20 Şubat - 2 Mart 2012 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`ne yapılıyor. Batman`da çok sayıda engelli müracaatta bulundu.
 
Batman Gap Gazetesi; `AÖF Türk Dili ve Edebiyatı Dersleri Başlıyor`
Batman Üniversitesinde AÖF Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Dersleri başlıyor. Dersler ek binada verilecek. İlk ders 28 Şubat. (Halid Coşkun - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir