• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Buzlanma ve Don Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülke genelinde yağış beklenmiyor. İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, ülkenin büyük bir bölümünde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece olmak üzere ülke genelinde artacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
 
BUZLANMA VE DON UYARISI
İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, ülkemizin büyük bir bölümünde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
ÇIĞ UYARISI
Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve az bulutlu (-11/-3)
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu (3/9)
İzmir: Parçalı ve az bulutlu ( 4/14)
Bursa: Parçalı ve az bulutlu (1/9)
Konya: Parçalı ve az bulutlu (-7/4)
Adana: Az bulutlu ve açık (0/15)
Mersin: Az bulutlu ve açık (5/15)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (-6/8)
Batman: Az bulutlu ve açık (-6/8)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (-1/11)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (-1/8)
Mardin: Az bulutlu ve açık (-2/7)
Van: Parçalı ve az bulutlu, kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor (-14/0)
Bingöl: Parçalı ve az bulutlu, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sisli (-14/1)
(Ayhan Kaya - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir