• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Kars`ta Kutlu Doğum programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kars Koordinatörlüğü tarafından  “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra okunan Mevlid-i Şerif ve grup Vahdet tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Şaban Gökhan günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Gökhan, “İmam Rabbani`nin dediği gibi ‘ben sözlerimle Hz Muhammed (sav) övemem bilakis onu överek sözlerimi güzelleştiriyorum.` Bizlerde Peygamberimizi överek, ondan bahsederek O`nun o güzel hayatından kasideler sunarak hayatımızı ve sözlerimizi güzelleştirip O`na layık bir ümmet olmaya gayret edeceğiz.” dedi.

“Hak ve adaleti tanıya bilmemiz için onun zıttı olan batılı ve zulumatı iyi bilmemiz ve bunu da anlaya bilmemiz için bin 400 yıl öncesine gitmemiz gerekir.” diyen Gökhan, “Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, kadınların meta olarak kullanıldığı, güçlülerin zayıfları ezdiği, hak ve adaletten bahsetmenin mümkün olmadığı bir dönem de alemlerin Rabbim olan Allah, Hz Muhammed`i gönderdi.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Hz Muhammed ve bazı sahabelerin hayatından kesitler anlatan Gökhan, “Değerli kardeşlerim ve özellikle siz bacılarım, bu neslin sessiz birer öğretmeni olan anneler çocuklarınızı Peygamberin terbiyesinden uzak tutmayın çocuklarınız Peygamberini tanıyarak büyüsünler. Peygamberi  tanımayan bir çocuktan evlatlık beklemeyin. Allah muhafaza Peygamberini tanımayan birinden asi ve isyankar bir evlat çıkar. Bu toplumun inşasının mayası Kur`an ve Sünnettir. Bu Kur`an ve sünnet için ilk terbiye aldığı yer anne ve babalarıdır.” ifadelerini kullandı.

Program Grup Vahdetin seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra yapılan dua ile son buldu. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir