• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Iğdır`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Iğdır Koordinatörlüğü tarafından Iğdır Gençlik ve Spor Merkezinde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Sunuculuğunu Ömer Duman`ın yaptığı program Muhammed Nur Padir`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Peygamber Sevdalıları mevlithan ekibi tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

Etkinlik, Grup Vahdet sanatçısı Mehmet Noğay ve Mustafa Yekit, Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirmesiyle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan İttihad-ül Ulema üyelerinden Molla Ali Aslan günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Hak ve adalet temalı etkinlikte Allah`ın Hz Muhammed aracılığıyla yeryüzüne getirdiği dava ile zalimlerin zulümlerini yok ettiğini belirten Aslan, “İslam davası adalet üzerine kurulu bir dindir. Tarih boyunca beşeri sistemler zulüm etmişlerdir. Nemrutların, Firavunların ve onlardan sonra gelen zalimlerin hayatlarına ve de devletlerine bakın, hiçbir yerde adaleti bulamazsınız. Allah bir Peygamberi gönderişiyle onların pisliklerini silip süpürmüştür. Onların namların insanlık defterinden silinmiştir.” dedi.

İslam dinini karalamaya çalışanlara itibar edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Aslan, “Her kim İslam dini katı dindir diyorsa, yalan söylüyor. Çünkü bizim kitabımızın başına Bismillahirrahmanirrahim geçiyor. O merhametin en büyük tecellisidir. Eğer adaletten ve merhametten bahsediliyorsa bütün kainat merhameti Hz. Resulullah`dan alıyor.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformunun daha önce yapmış olduğu Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda Iğdır`da dereceye girip birinci olan Yunus Emre Yılmaz`a ödül verildi.

Program kız çocukları tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından sona erdi. (Ramazan Zeren-İLKHA) 






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir