• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
Bitlis`te ilk kez parkomat sistemine geçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Belediyesi, kentteki trafik sorununa çözüm bulmak için ilk kez parkomat sistemine geçti.

Parkomat sistemi,  uzun bir ihale sürecinin ardından Bediüzzaman Said-i Kurd-i Caddesi, Kazım Dirik Caddesi, Veysel Karani Sokak, Alemdar Sokak ve Eski Sanayi Sitesi alanında bugün itibari uygulamaya başlandı.

Yukarıda belirtilen cadde ve sokaklarda 07.00 ile 21.00 saatleri arasında uygulanacak olan park sisteminin ilk günü sürücüleri uyaran ekipler, uygulamanın oturması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtiler. 14 personelin istihdam edildiği parkomat sisteminde park ücretleri de belirlendi.

Bitlis Belediyesinin rayiç bedeline göre, 0-15 dakika arasında geçici olarak yapılacak parklardan ücret talep edilmeyecek. Bir saat park edecek sürücüler 1,5 TL, 3 saat park edeceklerden 3 TL, 6 saat park edeceklerden 5 TL, günlük bırakacaklar için de 10 TL ücret talep edilecek.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çınar, amaçlarının Bitlis trafiğini düzenlemek olduğunu söyledi. Çınar, “Parkomat sisteminde alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Halkımızın yaya ve araç trafiğinde rahat edebilmesi içine elimizden geleni yapacağız. Sistem hem esnaf için hem de sürücüler için avantajlar sağlayacaktır. İlk etapta belirli istikametlerde uygulamaya başladık. Uygulamanın oturması halinde diğer cadde ve sokaklarda da bu uygulamayı hayata geçireceğiz. Uygulamanın Bitlis`imize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.(İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir